3 årsager til hvorfor en cykel kan være in sommerferies bedsteven

0 Comments

Mange bruger i dag cyklen til en række forskellige ting, hvor den for de fleste er et billigere, mere fleksibelt og grønnere alternativ til almindelige køretøjer såsom biler, bus og fly. Cyklen kan dog for mange virke som et transportmiddel, som de kun bruger i deres dagligdag, og ikke nødvendigvis som et transportmiddel til udforskning og rejser.

Men mulighederne er mange når det kommer til, hvad du kan gøre med din cykel, og hvad du kan udforske. På nogle punkter kan den være den ideelle løsning til din sommerferie eller andre ferier i både indland og udenrigs.

1.     Hurtigere og komfortabel udforskning

En af cyklens største styrker er dens fleksibilitet og hastighed. Selvom der er forskel på cykeltyper, kan du nemt og hurtigt udforske steder, som vil tage noget længere tid, hvis du skulle gå til dem. Hertil er det smart valg til steder, hvor du kan gå, men ikke være i stand til at køre med en bil. Det afhænger her af, hvad du skal besøge og hvor langt der er til det pågældende sted.

Et godt eksempel indenrigs er for eksempel ruten til at udforske og find ’De Glemte Trolde/Kæmper’ i Vestegnens skovarealer. Et andet eksempel kan være Den Danske Pilgrimsrute i Nordsjælland og at opleve den jyske vestkysts mange muligheder.

Overordnet set er det et perfekt transportmiddel, hvis du ønsker en mere intim oplevelse af eksempelvis naturen eller by udforskning, da du vil cykle midt i de omfavnende omgivelser.

2.     Flere og mere aktive aktiviteter

En anden fordel er at det er et mere aktivt transportmiddel, hvilket kan være en ideel løsning til dig, som ønsker at være mere aktiv eller at slanke sig gennem motion. Ligeledes kan cyklen afhængigt af typen og formålet give anledning til mange forskellige udendørs aktiviteter.

Et eksempel herpå kan være at køre i offroad terræn, hvis du har en mountainbike eller en hybridcykel som kan klare både bykørsel og natur kørsel.

3.     Et mere økonomisk transportmiddel til rejserne

En tredje fordel ved cyklen er at den mere økonomisk at have med på rejserne som et transportmiddel. Det afhænger selvfølgeligt her af hvilken rejse, som du skal på, men er der tale om storby og naturudforskning, er det en ideel løsning.

Du kan her spare penge på at tage offentligtransport og eller taxature til forskellige seværdigheder, hvilket i nogle områder og lande kan tage store dele af ens rejsebudget. På den måde kan du få mere luft i økonomien til at foretage dig flere sociale og kulturelle aktiviteter, end hvis du eksempelvis ikke brugte en cykel.

Har du ikke en cykel, kan du finde mange lokale cykelforhandlere ved at gå ned på gaden i dit lokalområde eller eksempelvis søge på Google: elcykel Næstved eller andet lignende.

Related Posts