En sydeuropæisk perle

0 Comments

Det er de færreste, der tænker på Slovenien som det første, når valget falder på en ferie i Europa. Ja, faktisk er der mange, der forveksler Slovenien med Slovakiet og vice versa. Det lille land har dog utroligt mange vidundere at byde på for børnefamilien, parret og den rejsende, der vælger at drage ud alene. Herunder har vi samlet nogle af grundene til, at du skal slå vejen forbi Slovenien.

Fantastisk natur

Slovenien er pakket ind mellem bjerge og hav. Klemt inde mellem Kroation, Østrig, Ungarn og Italien indeholder Slovenien mange af de samme elementer fra naturen. Selvom Slovenien har en meget kort kyststrækning ud til Adriaterhavet, så er det en yderst smuk strækning med masser af hoteller nær vandet. Det er dog ikke kysten ved havet, som er den, man rejser langt efter. Bjergsøer som Bled, Bohinjsko og Velenjsko er helt fantastiske naturområder. Billederne på nettet lyver ikke, tværtimod er det helt fantastiske steder at lægge sin ferie forbi. Her er også mulighed for at give sig i kast med adventureeventyr som ziplining, river rafting, SUB boarding og meget andet. Det er altså muligt at finde en masse fede rejseaktiviteter i Slovenien.

Gode sprogfærdigheder

Når man rejser i lande som Italien og Frankrig eller østeuropæiske lande som Ungarn og Kroatien kan det være yderst svært at kommunikere med lokalbefolkningen på engelsk. Det er dog slet ikke tilfældet i Slovenien. Her taler langt de fleste i byerne såvel som på landet rigtigt godt engelsk. Det gør det nemt at booke overnatninger, spise ude og generelt bevæge sig rundt i landet. Det er også et kæmpe plus, hvis man vil spørge om råd som turist i landet.

Kulinariske oplevelser

Slovenien er bundet sammen af deres sprog, men maden kan helt sikkert også noget. Udover at være særdeles velrepræsenterede på både autentiske italienske og tyske restauranter, så er deres eget køkken også noget helt særligt. Det er nemlig en kombination af flere nationaliteter, som har sat deres præg på det slovenske køkkenlandskab. Desuden er der også rig mulighed for at spise vegetarisk eller vegansk, da langt de fleste restauranter også tilbyder de muligheder.

Historie

Efter en blodig borgerkrig i efter Sovjetunionens fald, fik Slovenien endelig deres selvstændig efter mange år under andres styre. Deres rige historie er tydelig i både arkitektur, museer og kirker i hovedstaden Ljubljana. Både på grund af historiens vingesus og sin næsten eventyrlige bymidte er hovedstaden også et besøg værd.

Related Posts