Check Ud og Strik med Garnspecialisten

0 Comments

Ferie, ferie, ferie! Hvor fedt er det ikke at kunne sige det højt, når du endelig får ferie? Til gengæld kan det i og for sig godt være anstrengende at holde ferie, for bare at tænke på hvad man skal have med i kufferten eller om man nu har styr på sine rejsepapirer, kan være stressende.

At rejse er at leve, siger man. Men orker du bare ikke at tage ud og rejse, men trænger du alligevel til at slappe af og komme væk fra hverdagens hamsterhjul? Så kan det faktisk være godt for dig at blive hjemme og lade din sofa eller din yndlingshavestol være din ultimative rejsedestination. Det kan også blive en rejse i sig selv, men på det mentale plan, så du kan komme helt ned i gear.

Men hvad skal man så lave?

Hvad søren skal jeg lave der, tænker du måske. Vil jeg ikke blive stresset fordi jeg ikke laver noget og så vil blive rastløs? Du kan sagtens komme væk fra hverdagens stress og jag, selvom du vælger at blive hjemme på matriklen. I stedet kan du komme ud på en mental rejse, hvor du hygger dig med et strikkeprojekt.

Det er ikke uden grund det er blevet så populært at strikke. Vi har fået en hverdag med arbejde, der er i tiltagende udstrækning, er vidensbaseret. Vi får derfor arbejdsopgaver, der kræver mere og mere af vores mentale kapacitet. Egentlig er vores hjerner fra naturens side ikke bygget til, at vi skal gøre det i et så vidt omfang som vi gør det nu.

Det kan vi, som nogle af de små brikker i et større puslespil, ikke gøre så meget ved. Til gengæld kan vi gøre noget for at give os selv de bedste mulige forudsætninger for at klare hverdagens udfordringer. Det kunne være ved at give vores udsatte hjerner et tiltrængt pusterum. Det kan derfor være godt at få koblet helt af – egentlig ikke kun i ferierne, men også ved at skabe oaser i hverdagen.

Slap af med strik

En rigtig god måde at slappe af på, er ved at beskæftige sig med noget, der ikke kræver den helt store tankevirksomhed. At strikke er en virkelig god tilgang til det for de små bevægelser, man gentager med hænderne, har i sig selv en meditativ effekt.

Samtidig slipper du også for at præstere overfor familie og venner om hvad du har oplevet i ferien. Måske bliver de også glade for at slippe for at ”pligthygge” med dine (måske for mange) feriebilleder? Mon ikke de vil synes, at det ville være langt federe at få lækre strikkede gevandter fra dig? Og at opleve dig som et afslappet og tilfreds menneske?

Hvor får jeg så fat i garn uden at blive ruineret? Lad Garnspecialisten blive dit nye ”rejsebureau”. Der tilbydes et stort udvalg af kvalitetsgarn til yderst konkurrencedygtige priser. Samtidig kan du her gøre dine garnkøb bæredygtige, for garnet er restprodukter fra tekstilindustrien.

Så her kan du blive vrangvillig på den gode måde, så både ret- og vrangmasker kan blive en del af dine opbyggelige hverdagsritualer. Du kan komme til at holde lige så meget af hverdagen, som Dan Turell gjorde det. Måske så meget at du slet ikke vil holde ferie? 😉

Related Posts