En smuk plæne uden arbejde – Har du overvejet en robotplæneklipper?

0 Comments

Det lyder som noget fra en dystopisk fremtidsfilm med Will Smith i hovedrollen. Men den er god nok. Robotterne er her. Indtil videre har de dog ikke tanker om at gøre oprør mod menneskeheden, og de står i stedet klar til at hjælpe dig med at gøre din hverdag nemmere.

Der er nok at gøre derhjemme, og det kunne jo være dejligt at have råd til både gartner og rengøringspersonale, og det kan du faktisk få nu. Ganske vist ikke i menneskelig form, men i form af en robotplæneklipper. Med en robotplæneklipper kan du få en smuk græsplæne uden selv at løfte en finger. I stedet kan du slå benene op med en kold øl og se en fodboldkamp, der bliver spillet på en græsplæne, der næsten er klippet ligeså flot som din egen.

Hvordan vælger jeg en god robotplæneklipper?

Ja, det er jo et godt spørgsmål. Og der er forskellige ting, du skal tage hensyn til. For der findes lige så mange forskellige robotplæneklippere, som der findes forskellige græsplæner, og du skal selvfølgelig have den, der får din have og græsplæne til at se allerbedst ud.

Det første, du skal overveje, er størrelsen på din græsplæne. Robotplæneklippere kører på batteri, og der er forskel på, hvor meget græs, de kan nå at slå på en opladning.

De største, kraftigste og også de dyreste robotplæneklippere har en arbejdsrækkevidde på op til 1.500 kvadratmeter. Og hvad svarer det så til? Tænk på en standard 11. mands fodboldbane. Den er cirka 6.600 kvadratmeter stor. Men det er også de færreste, der har en professionel fodboldbane i baghaven.

Overvej størrelsen

Hvis du tænker på, at det typiske parcelhus i Danmark kun er 140 kvadratmeter stort, så lyder 1.500 kvadratmeter pludselig ikke af så lidt. Og det er det heller ikke. For langt de fleste danskere kan en robotplæneklipper men en rækkevidde på 700 kvadratmeter være rigeligt til at klare hele haven på en opladning. For nogle er 500 kvadratmeter nok.

Der er jo heller ingen, der siger, at haven absolut skal klares på en enkelt opladning. Du kan jo klippe forhaven om lørdagen og baghaven om mandagen. Der er mange muligheder, og det gode ved en robotplæneklipper er, at den jo kan klare arbejdet, mens du er på job. Du skal bare sætte den i gang, og så forstår den selv at klippe din plæne.

Larmer en robotplæneklipper?

Svaret er nej. De moderne robotplæneklippere er nærmest lydløse, og det betyder, at du sagtens kan lade den køre rundt i haven, mens I sidder på terrassen og spiser aftensmad og nyder aftensolen og et glas vin. Også her er der selvfølgelig forskel fra plæneklipper til plæneklipper, men man kan roligt sige, at den gennemsnitlige robotplæneklipper larmer langt mindre end en standard græsslåmaskine, og det vil både du og dine naboer sætte god pris på.

Den vigtigste regel er, at man altid skal undersøge markedet. Heldigvis hjælper vi dig med den del hos Bedsteitest.dk.

Related Posts