Ensomhed i den ellers fyldte studieby Aarhus?

0 Comments

Ensomhed er desværre en del af mange danskeres hverdag. Det er samtidig også et emne, som mange har svært ved at tale om. Derfor er det de færreste, som egentlig ved hvor mange – omkring en selv – der faktisk går rundt i hverdagen og kæmper imod ensomheden, og de tanker den bringer med sig.

Men det er ikke unormalt at være ensom i Aarhus, der er bare ikke særligt mange, som taler åbent omkring det store samfundsproblem.

Ensomhedens plads i Aarhus; en studieby fyldt af mennesker

Selv i en stor studieby som Aarhus, hvor der bor flere end 50.000 studerende – som mange ellers regner som nogle af de mest sociale individer i samfundet – er der mange ensomme sjæle. Både studerende og ikke-studerende. Ensomheden har nemlig plads hele vejen igennem samfundet. Der er ikke grupper, som ikke oplever ensomheden. Den er til stede alle de steder, hvor vi som mennesker også er.

Ensomheden bekæmpes også ved at bryde tabuet omkring det

Ensomhed bekæmpes især ved at tale om den. Det er noget, de har forstået hos værestedet Hamlet i Aarhus. For når vi accepterer ensomhed som et tabubelagt emne, vi ikke rigtig er trygge ved at tale om, accepterer vi samtidig, at der rent faktisk går mennesker rundt blandt os, som har brug for hjælp.

Det bør ikke være tabubelagt i et samfund, som det vi har i Danmark, at tale om ens kamp med ensomhed. Det bør være nemmere at bede om hjælp, uden at man skal bryde et tabu.

Som samfund kan vi nemt nedbryde tabuet omkring ensomhed. Det gør vi ved at acceptere, at ensomhed er noget mange kæmper med, og ved at acceptere at det er noget, vi skal tale om. Når vi taler åbent og frit omkring ensomheden, skabes der et naturligt miljø, hvori det er nemmere at åbne op omkring problemet.

Related Posts