Få ro på rejsen

0 Comments

En øreprop er et materiale der indsættes i øregangen for at beskytte brugerens ører mod høje lyde, fremmedlegemer, støv, indtrængen af vand eller kraftig vind. Alle sammen elementer man burde beskytte sig selv for, og ørepropper kan være et godt redskab til netop dette. Arbejder man hvor nogle af de førnævnte forekommer så skal man sætte krav til sin beskyttelse, da det over en længere periode kan give høretab og tinnitus.

Ørepropper kan også bruges til at udjævne det tryk som kan opstå når et fly letter og lander. Mange bruger også dem til at dæmpe lyden i flyet under lange rejser. Desuden er de fantastiske, hvis passeren ved siden af snorker eller familien bagved har børn med på rejsen.

Ørepropper kan fås i mange forskellige udformninger, og kan reelt set også støbes efter et individs eget øre. Der findes løse pakker med ørepropper, som kan være i en simpel kasse på en reol. Man kan også købe en dispenser, som man opfylder. En smart og logisk løsning. Frygter man, at ørepropperne nemt går tabt, så kan bøjlehøreværn eller modeller med snor imellem hver prop også være en god løsning.

Det burde dog være i få tilfælde at man mister sine ørepropper, hvis man køber noget i en fornuftig kvalitet. En øreprop fungerer nemlig på den måde, at skummet som de er lavet af trykkes flad inden man indsætter øreproppen i øret. Når den så er inde, giver man jo slip og så trænger luft igen ind i øreproppen og den udvider sig og fylder derved øregangen ud. Det er netop dette som hjælper med at holde diverse irriterende elementer, ikke slipper igennem til øret, og samtidig sætter øreproppen sig tæt fast i øregangen. Derfor burde man, ved køb af ordentlige ørepropper, ikke opleve ret mange problemer med at de mistes.

Hvilke ørepropper skal jeg vælge?

Udvalget af ørepropper kan virke lidt voldsomt, og er noget meget få almindelige personer har ordentlig forstand på. Som nævnt tidligere er modeller der er bløde og lavet til at udvide sig i øregangen meget normale, og også en af de mere effektive løsninger.
Der findes også modeller af ørepropper som er forsynet med bløde flanger der passer mod øregangen. Det er sjældent man mister denne model, men de giver også en mindre effektiv dæmpning i forhold til de bløde udvidende ørepropper.

Der findes også modeller som hyppigt bliver brugt af musikere. De modeller har en ventil som er udskiftelig, så man kan justere dæmpningen relativt til den opgave man er i gang med.

Sidst men ikke mindst er der bøjlehøreværn. Det er to ørepropper på en bøjle, som i nogle modeller kun sidder på kanten af øregangen. De bør kun bruges, hvis det er relativt lave lydniveauer man vil dæmpe.

Related Posts