Husk solbeskyttelse på din rejse – derfor er det så vigtigt

0 Comments

Vi kender alle scenariet. Du er i fuld gang med at pakke din kuffert til en uge syd på, og grænsen for hvor meget kufferten kan rumme og hvor meget kufferten må veje i luftvejen, er nået for længst. Du bliver nødt til at vælge noget fra. Her vælger mange mennesker fejlagtigt solbeskyttelsen, da irrationelle tanker som ”Jeg vil alligevel gerne blive brun”, ”Jeg kan alligevel ikke blive rød” og ”Jeg gider ikke til at påføre det hele tiden” strejfer dig, og du egentlig foretrækker at bevare alt det smarte tøj og alle de flotte sko, som ligger fint pakket i kufferten. Det er dog ikke solbeskyttelsen, du bør lade ligge derhjemme, når du skal ud og rejse. I denne artikel bliver du præsenteret for, hvorfor solbeskyttelse er så vigtigt og hvilke konsekvenser solen kan have for dig og din hud.

 

Tre gode grunde til at benytte solbeskyttelse

Solens stråler er en stor synder, når det kommer til hudskader og hudsygdomme. Derfor er det yderst vigtigt at påføre et jævnt lag solbeskyttelse, når du opholder dig i solens varme stråler, hvorfor det også bør være det øverste punkt på din pakkeliste, når du skal ud og rejse. Solbeskyttelse bidrager nemlig med flere positive faktorer for dig og din hud, som du her vil blive præsenteret for:

  1. Solbeskyttelse mindsker risikoen for hudkræft. Sammen med skygge er solcreme den bedste beskyttelse mod UV-stråler, hvorfor den mindsker risikoen for at udvikle hudkræft.

 

  1. Solbeskyttelse holder huden ung. Solens stråler skaber en for tidlig aldring af huden, hvorfor den giver betydeligt flere – og tidligere – rynker. Med solbeskyttelse holder du huden ung og rask.

 

  1. Solbeskyttelse forhindrer smertefulde solskoldninger og soleksem samtidig med at den mindsker risikoen for hedeslag. Når du er på ferie, er det derfor meget vigtigt at benytte solbeskyttelse, drikke rigeligt med vand og opholde dig i skyggen.

 

Solens store konsekvenser for dig og din hud

Solens stråler har store konsekvenser for dig og din hud, og derfor bør du ikke opholde dig for længe i den ad gangen. Solen skrappe stråler sætter markante mærker på kroppen – om man kan se det fysisk eller ej. For meget sol kan resultere i smertefulde solskoldninger, soleksem og i sidste ende hudkræft. Til at forebygge dette er det yderst vigtigt at påføre solbeskyttelsesprodukter, som beskytter mod nogle af solens skader. Solbeskyttelse benyttes de steder på kroppen, som ikke er dækket af enten tøj eller solhat og derfor er udsat for solens stråler. Solbeskyttelsen skal påføres i rigelige mænger for at have den optimale virkning. 

Related Posts