Kokainmisbrug kan have store konsekvenser

0 Comments

Et misbrug eller weekendforbrug af kokain kan have store negative konsekvenser. Ikke kun for den der misbruger, men for hele familien. Personer som bruger kokain blot få gange er i stor risiko for at få et misbrug som kommer ud af kontrol eller en decideret afhængighed – Få hjælp her.

Kokain stimulerer hjernen og udløser store mængder af dopamin, hvilket er en slags glædesstof for hjernen. Når der ved brug af kokain bliver udløst, så store mængder dopamin kan hjernen hurtigt blive afhængig af rusen og man kan opleve en trang til kokain, som er svær at modstå.

Kokain for en dominerende rolle

På den måde kan kokain hurtigt få en dominerende rolle i ens liv. Der kan være mange forskellige måder hvorpå man kan have et misbrug eller en afhængighed af kokain. Misbrug eller afhængighed betyder ikke at man nødvendigvis bruger stoffet til hverdag. Mange oplever faktisk at have et weekendmisbrug og det bliver sværere og sværere at feste uden kokain og det er svært at lade være med at feste. På den måde bliver kokainmisbruget dominerende og får en stor rolle i ens liv.

Kokainen bliver vigtigere end familien

Ofte vil en misbrugeren begynde at tilsidesætte familielivet med kokain, enten ved at feste meget eller bruge det alene og dagene efter kokain tager hårdt på misbrugeren, hvilket kan give bivirkninger som:

  • Humørsvingninger
  • Let til vrede
  • Træthed
  • Depression
  • Modløshed
  • Angst
  • Paranoia
  • .. og mange flere

Alle sammen bivirkninger fra kokainmisbrug som har store negative konsekvenser hele ugen igennem, selvom misbruget kun foregår i f.eks. weekender og til fest.

Ofte vil det at skulle bruge kokain i weekenderne også blive så vigtigt at det er svært for familien at planlægge ting og udføre andre gøremål eller aktiviteter, som ikke omhandler fest og byture.

Hvor får man hjælp til misbrug

Hvis du eller en du har nær, oplever at kokain fylder i weekenden eller til hverdag er det vigtigt at få hjælp så hurtigt som muligt. Et misbrug vil altid udvikle sig progressivt og blive værre og værre. Et misbrug går aldrig over af sig selv og man har brug for professionel hjælp hvis man ikke selv kan stoppe.

Der findes mange steder hvor man kan få hjælp til et misbrug af kokain og for langt de fleste vil en intensiv ambulant behandling være det bedste. I denne behandling vil det være muligt at arbejde mens man er i behandling for kokain og hvis man vælger en privat misbrugsbehandling, vil man også kunne undgå at blive registreret i offentlige systemet, hvilket har stor betydning for mange. En intensiv behandling foregår typisk med fremmøde flere gange i ugen og vil ofte være i gruppen med andre kokainafhængige. Denne intensive behandling vil også være der hvor man får de bedste behandlingsprognoser og muligheder for liv uden misbrug.

Related Posts