Motorcykel kørekort guide: Hvordan du kommer i gang

0 Comments

I denne motorcykel kørekort guide, vi vil forklare alt om hvordan du kan få dit motorcykel kørekort. Vi vil også fortælle dig om de forskellige typer af motorcykler, der er tilgængelige på det danske marked, og hvilken type er bedst for dig. Hvis du er interesseret i at lære mere om motorcykel kørekort, så læs videre!

Den bedste guide til motorcykelkørekort

Dette er en motorcykel kørekort guide, der vil hjælpe dig med at komme i gang med at tage din motorcykel køreprøve. Vi vil gennemgå alt det, du skal vide for at få dit motorcykel kørekort – fra hvordan du finder den rigtige motorcykelklasse til de regler og bestemmelser, der gælder for motorcykler. Så læs videre og bliv klar til at tage din motorcykel køreprøve!

Bliv klar til MC køreprøven

I Danmark, før man kan begynde at køre motorcykel på offentlig vej, skal man have et motorcykel kørekort. For at få sit motorcykel kørekort skal man bestå en teoriprøve og en praktisk køreprøve. Inden du kan tage disse prøver, skal du have modtaget følgende undervisning:

  • 29 lektioner i teori
  • Lektioner i manøvrer i “kravlegård”
  • Lektioner i manøvrer på glatbane (køreteknisk anlæg)
  • Lektioner i manøvrer på vej

A, A1 eller A2 motorcykel kørekort?

Der er 3 hovedkategorier af motorcykler på det danske marked: stor motorcykel, mellemstor motorcykel og lille motorcykel:

  • Du kan tage A1-kørekort (lille motorcykel) når du er fyldt 18, men du kan påbegynde teori- og køreundervisning 3 måneder inden din 18-års fødselsdag.
  • Et kørekort til en mellemstor motorcykel (A2-kategori) giver førerret til en motorcykel med en motoreffekt på højst 48 hk og en køreklar vægt på maksimalt 0,2 kW pr. kg.
  • Stor motorcykel (kategori A) har ingen begrænsninger for hestekræfter eller kubik. For at kunne tage A-kørekort skal du være over 24 eller have mindst to års kørselserfaring med A2 (mellemstor motorcykel).

Related Posts