Opnå forbedret restitution efter hård fysisk aktivitet

0 Comments

Opnå forbedret restitution efter hård fysisk aktivitet

Hvad enten man dyrker sport, træner, har et hårdt fysisk arbejde, eller på anden vis er udsat for hård fysisk aktivitet, så har kroppen efterfølgende brug for at restituere, så den kan komme sig, og igen blive i stand til at yde sit maksimale.

Der kan derfor være god grund til at gå op i at få den bedste restitution som muligt, så man hurtigere kommer sig ovenpå hård fysisk aktivitet, og igen bliver i stand til at yde sit maksimale. Vi har derfor i denne artikel beskrevet to gode eksempler på, hvordan med hurtigt og effektivt kan forbedre sin restitution, som relaterer sig til det der kendes som cryobehandling, samt behandling med infrarøde stråler.

Cryobehandling i en cryosauna

Behandling med cryo, eller blot cryobehandling, er en behandlingsform hvor kroppens udsættes for meget kolde temperaturer. De fleste kender efterhånden til fænomenet med vinterbadning, som i princippet er en cryobehandling.

Når kroppen udsættes for de kolde temperaturer, så sker der det at blodet i kroppen strømmer ind mod kernen af kroppen. Det er i kernen af kroppen, at kroppen renser blodet for giftstoffer, og hvor kroppen tilfører blodet ny næring og energi. Når kroppen langsomt varmes op igen, så vil blodet, der er blevet renset for giftstoffer, og som nu indeholder frisk næring og energi, strømme tilbage ud i kroppen, så hele kroppen tilføres den friske næring og energi. Denne proces fører til en effektiv forbedring af kroppens restitution, da kroppen renses for giftstoffer og tilføres frisk næring og energi.

Som et alternativ til vinterbadning kan man få cryobehandling i en cryosauna. En cryosauna er et aflukket kammer, hvori kroppen behandles med ekstreme kuldegrader i få minutter, hvorefter ovenstående proces med at rense kroppen, samt tilføre kroppen ny energi og næring, sættes i gang. Behandling i en cryosauna er derfor oplagt til dem der ofte udsætter kroppen for hård fysisk aktivitet, og som kunne nyde godt af en hurtig og effektiv restituering af kroppen.

Strålebehandling i en infrarød sauna

En anden type sauna som kan forbedre kroppens restitution er en infrarød sauna. Ved behandling i en infrarød sauna, udsættes kroppen for infrarøde stråler, som går helt ind på celleniveau og behandler kroppen.

De infrarøde stråler varmer kroppen op på celleniveau, hvilket får kroppen til at producere sved, som på vej ud af kroppen, tager ophobede gift- og affaldsstoffer med ud. Det fører til en hurtigere restituering af kroppen, når kroppens renses for ophobede gift- og affaldsstoffer. Derudover har de infrarøde stråler i sauna den effekt, at kroppens muskler og væv opvarmes, hvilket kan lindre anspændthed og ømhed i kroppen.

Behandling i en infrarød sauna er derfor velegnet til dem som både har et behov for en forbedret restitution, men som også døjer med smerter og ømhed i muskler og væv.

Related Posts