Dette skal du være opmærksom på når du vælger vandrerygsæk

0 Comments

Mange nyder at drage afsted på eventyr med en rygsæk på ryggen, og komme helt tæt på den skønne natur. Det er vigtigt at vælge en god vandrerygsække, da det ellers kan ødelægge hele oplevelsen. Derfor er det at have en ordentlig rygsæk alfa omega.

Kom afsted med den rette rygsæk, ved at læse gode tips og tricks herunder.

Vælg den rigtige vandrerygsæk

Der findes ikke en rygsæk der passer perfekt til alle, da vi som personer har forskellige krav, behov og kropsbygning. At vælge den rette rygsæk afhænger også i høj grad af, hvilken aktivitet den skal bruges til. Forskellige outdoor aktiviteter, stiller forskellige krav til rygsækken.

 

Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvor stor vandrerygsækken skal være. Det afhænger af flere ting, bl.a hvor længe du skal være afsted, om du skal have overnatningsgrej med og hvor erfaren du er. Vandrerygsæk med en kapacitet på 30-40 liter er gode som daypacks eller weekendtasker. Større rygsække er velegnet til længere outdoor eller vandretur. I en stor rygsæk er der plads til at samle alt grej, sovepose, liggeunderlag, telt og stormkøkken.

 

Vær opmærksom på ikke at vælge en for stor rygsæk, da du uanset størrelsen, ofte vil ende med at fylde den helt op. En stor rygsæk vejer meget, så gør det så behageligt som muligt at bære på den. Det gøres ved at begrænse udstyr og pakke den rigtigt – det kan godt være svært.

 

Egenskaber i en vandrerygsæk

En vandrerygsæk skal være let at gå med, og skal helst ikke veje for meget. Selvom det er vigtigt at begrænse sin oppakning, er der noget udstyr der ikke kan undværes. Et regnslag er fx helt uundværligt og beskytter din vandrerygsæk mod regnen. Nogle rygsække kommer med integreret regnslag, mens det til andre kan tilkøbes.

 

Mange vandrerygsække kommer med et stort hovedrum og flere mindre rum. De mindre rum gør det nemmere at strukturere udstyr og rejsegrej. For at gøre det endnu nemmere at finde rundt i rygsækken, kan der benyttes drybags eller pakkeposer. Udover at gøre det nemt at finde rundt i vandrerygsækken, giver det også ekstra beskyttelse til dit tøj og udstyr.

 

Gode råd til uundværlige funktion i en vandrerygsæk

  • Justerbart rygsystem, så rygsækken kan tilpasses til dig
  • Polsteret bæresele, så vægten af rygsækken bliver fordel mellem hofter og skuldre
  • Gode opdelings rum
  • Vandafvisende og slidstærkt materiale, så din rygsæk kan holde i mange år
  • Stropper til påspænding af fx sko og sovepose

Related Posts