Ferie – men ingen penge på kontoen – hvad gør jeg?

0 Comments

Her er lidt tips til, hvordan du kan få råd til den dejlige ferie du har sat øjet op efter og virkelig trænger til.

Arbejd mere – den trælse

Måske du kan tage noget overarbejde? Eller et rengøringsjob? Der er mange ledige jobs i Danmark lige nu rigtigt mange muligheder for at finde dem. F.eks. diverse jobportaler eller måske igennem en bekendt? Mulighederne er mange – men når man virkelig trænger til ferie, så er det nok ikke det som der står øverst på listen? Der skal tankes op på livsglædekontoen i solen og roen skal igen indfinde sig hos en selv.

Eller måske ferie for lånte penge?

Den ultimativt dårligste beslutning du kan tage. Afsted det går, ned til sydhavsøen med den trælse ubeviste viden om, at pengene skal retur igen senere. Du har svært ved at slappe af, det går ud over familien, hver en øre bliver vendt – og du ved godt, at regnskabet skal gøres op, når du igen kommer hjem.

Den første påmindelse får du allerede, når du er kommet hjem fra ferien. Rudekuverten i postkassen, med en arrig kreditor, som vil have sine penge. Åh, mon du skulle tage det job alligevel?

Sælg ud af arvestykkerne eller indboet – den nemme

Gennemgå dit indbo, loftet eller kælderen derhjemme og se, om der er nogle arvestykker eller andet indbo, som måske kan få et nyt liv et andet sted? Mindet er trods alt det vigtigste og det er jo ikke det, som du sælger. Ofte har folk et gammelt kaffestel, spisesstel, glas eller sølv stående i en papkasse på loftet og får det aldrig brugt – op på loftet og find det frem og sælg det.

Det er lettest og mest trygt, at sælge arvestykkerne til en antik butik. Nogle antik butikker er specialiseret f.eks. en opkøber af porcelæn  eller opkøber af dødsbo. Lav en søgning og find en opkøber, som du kan stole på. Så slipper du for bøvlet med anskaffelse af papkasser, bobleplast, forsikringer for pakken og meget andet.

Der er også rigtigt mange købere, som ikke vil have det hele men kun enkelte dele – og det er jo så lig med en masse pakker. Det kan uden tvivl blive rigtigt bøvlet med et helt spisestel, hvis du vil sælge det privat. Hvis du sælger til en antik butik, så slipper du også for at skulle fremvise varerne til mange forskellige personer i din bolig.

Nogle antikforretninger tager ud på din adresse og gennemgår og henter varerne. Der bliver afregnet kontant på stedet – og pengene du får, kan gå til en ferie eller andet godt.

Du kan nu tage på ferie med ene eller med familien med en rigtig god samvittighed.

 

 

 

 

Related Posts