Fra udlandet til dansk plejeseng

0 Comments

Verden er blevet mindre med alle vores transportmuligheder og internettet. Derfor er vi også blevet bedre og bedre til at indtage den. Vi flyver eller kører rundt i hele verden for at opleve andre kulturer og møde mennesker. Vi vil mærke adrenalinen suse. Være på udebane. Skubbe vores grænser. Men nogle gange, når vi er ude i den store vide verden, går tingene galt. Vi kommer ud for ulykker i udlandet såvel som i Danmark. Det er noget af det, som vi ikke altid er herre over selv. Når uheldet er ude, kan vi heldigvis selv her få hjælp. Mange har rejseforsikringer, som kan hjælpe dem sikkert hjem til Danmark. Har man været ude for en større ulykke i udlandet, som kræver operation eller en længere sengeliggende periode, kan man heldigvis komme direkte på hospitalet og få den nødvendige hjælp.

 

Sengeliggende efter rejse

Der er langt fra at være ude i verdenen og udleve alle sine drømme til at være sengeliggende på hospital, genoptræningscenter eller hjemme. Det kan føles enormt invaliderende pludseligt at være bundet til en seng. Her kan det gøre en stor forskel, hvis man har de rette hjælpemidler. I første omgang er det selvfølgelig vigtigt, at man får den nødvendige behandling. Men når man først har overstået eventuelle operationer, skal man nu blive liggende i en seng i dagevis, før man kan indtage verdenen igen. Med en plejeseng vil man kunne skifte position i sengen fra liggende til siddende. Dette virker utrolig banalt, men når den plejeseng pludselig er det eneste sted, man kan være, vil man være taknemlig for den lille egenskab. Udover at en plejeseng er til stor hjælp for eventuelt plejepersonale, kan det også være en håndsrækning i genoptræningen.

 

Genoptræning i plejeseng

Har man påført sig en alvorlig skade, så man nu er sengeliggende, vil det være nødvendigt med genoptræning. Er skaden så omfattende, at genoptræningen skal påbegyndes, inden man kan forlade sengen, er en plejesengs egenskaber en enorm hjælp. Har man fået en alvorlig knæskade, kan belastning ødelægge hele helingsprocessen. Alligevel skal man ikke blot lade benet stå til. Her kan plejepersonale hjælpe med øvelser, som kan udføres i en plejeseng. Fordi det er muligt med rygstøtte og altså en siddende position, kan der udføres øvelser, som ikke ville være muligt i andet end en plejeseng.

 

Man skal altså ikke undervurdere de hjælpemidler, der er, hvis man har været ude for en ulykke i udlandet. Når man først kommer til Danmark, vil der stå en plejeseng klar, så man kan komme hurtigt på fode. Det værste for en globetrotter, er formentlig at være fastspændt. Derfor er en plejeseng et middel til at gøre tilværelsen en smule mere appetitlig.

Related Posts