Ferie som ædru alkoholiker

0 Comments

Som ædru alkoholiker kan det være svært at se sig selv på ferie uden alkohol, især hvis det er en af de første ferier som ædru alkoholiker. Men heldigvis er det lang fra den oplevelse der ligger i vente.

 

”En ædru ferie er en fantastisk oplevelse”

 

For lang de fleste ædru alkoholikere bliver ferierne blot bedre og bedre som ædru og stort set ingen ædru alkoholikere ville bytte deres nye ferier som ædru ud med det gamle liv i misbrug og alle de negative konsekvenser det havde med sig.

 

En ferie som ædru alkoholiker kan være en fantastisk oplevelse og en ferie hvor man er i stand til at nyde, stort set hvert et øjeblik og samtidig være meget mere til stede for sin familie eller andre man er afsted med. Det gælder både psykisk og fysisk tilstedeværelse.

 

Desværre hører vi ofte at mange forbinder et liv som ædru, med et kedeligt liv. Dette behøver på ingen måder at være sandt og disse tanker kommer som regel hvis man ikke rigtig har prøvet et liv som ædru, for der findes faktisk millioner af mennesker verden over som lever et liv som ædru, uden savn af alkohol.

 

Heldigvis bliver alkohol aldrig et problem for langt de fleste, men der findes dog samtidig rigtig mange danskere med alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed som er behandlingskrævende. Faktisk viser de seneste tal fra sundhedsstyrelsen at ca. 585.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol.

 

Er man en af disse personer med et behandlingskrævende alkoholmisbrug eller afhængighed, så er det vigtigt at få professionel hjælp i form af alkoholbehandling, terapi og samtaler. Et alkoholmisbrug går aldrig over af sig selv.

 

Få professionel alkoholbehandling

A Misbrugsbehandling har mere end 20 års sammenlagt erfaring og ekspertise med ambulant behandling af alkoholmisbrug, anonym afrusning og effektiv alkoholbehandling. Læs mere her.

 

De har hjulpet hundredvis af alkoholikere på vejen mod et normalt og ædru liv, hvor negative konsekvenser fra et alkoholmisbrug, ikke længere dominerer hverdagen.

 

Når du går i ambulant alkoholbehandling hos A Misbrugsbehandling, bliver du mødt af evidensbaseret og gennemprøvede metoder. Du møder altid professionelle alkoholbehandlere, som har en stor empati og forståelse for dig og din situation.

 

Dette kan hjælpe til et liv uden misbrug og med positiv forandring.

 

Ny og sundere livsstil

Når man i perioden efter en alkoholbehandling ønsker en ny og sund livsstil uden misbrug af alkohol og alle de negative konsekvenser, er det ikke altid lige nemt. Et liv som ædru vil i starten være rigtig hårdt og det er ikke noget man kommer nemt til. Forandring af adfærd og vaner kræver hårdt arbejde, mod og vedholdenhed.

 

Kognitiv adfærdsterapi hjælper

Kognitiv adfærdsterapi er nok det mest effektive forandringsredskab mod misbrug, dårlige vaner og uønsket adfærd. Her får man nemlig hjælp til at arbejde med den kognitive diamant som handler om tanker, følelser, krop og adfærd. Med dette kognitive arbejde bliver man i stand til at ændre følelser og tanker, hvilket giver mulighed for at ændre det uhensigtsmæssige adfærd til nyt og sund adfærd.

 

Hvis man arbejder godt med disse redskaber, vil man efter 4-6 måneder opleve store positive forandringer i ens liv og den måde man tænker og oplever sine følelser på. Mange fortæller at trangen til alkohol simpelthen er blevet fjernet. De gamle negative tankemønstre er blevet erstattet med nye og sunde tanker og adfærd, som stille og roligt bliver en større og større del af ens nye måde at begå sig på.

 

Her er 10 gode råd til at vedligeholde en positiv forandring og et liv som ædru:

 

  1. Hold en sund distance
  2. Skab en ny livsstil, med nye sunde vaner
  3. Mental sundhed / psykisk balance
  4. Vær opmærksom på og anerkend dine tanker og følelser
  5. Tålmodighed og vedholdenhed med alt det nye
  6. Ærlighed og åbenhed, turde at bede om hjælp
  7. God og simpel struktur, samt sunde rutiner
  8. Hjælpsomme og støttende relationer
  9. Fortæl dig selv dagligt hvor taknemmelig du er for at være ædru og clean
  10. Fortæl dig selv dagligt at du er afhængig og ikke kan tåle alkohol og stoffer

 

Det gælder om hver dag at hjælpe sig selv til at huske det daglige arbejde hen mod en dagligdag uden nervøsitet og frygt for tilbagefald af alkohol, hen mod en dagligdag med nye velfungerende og sunde vaner der giver en ny sund livsstil og bedre mening med livet.

Anders Nebelong, Misbrugskonsulent

Related Posts