Ferie som ædru alkoholiker

0 Comments


Som ædru alkoholiker kan det være svært at se sig selv på ferie uden alkohol, især hvis det er en af de første ferier som ædru alkoholiker. Men heldigvis er det lang fra den oplevelse der ligger i vente.

 

”En ædru ferie er en fantastisk oplevelse”

 

For lang de fleste ædru alkoholikere bliver ferierne blot bedre og bedre som ædru og stort set ingen ædru alkoholikere ville bytte deres nye ferier som ædru ud med det gamle liv i misbrug og alle de negative konsekvenser det havde med sig.

 

En ferie som ædru alkoholiker kan være en fantastisk oplevelse og en ferie hvor man er i stand til at nyde, stort set hvert et øjeblik og samtidig være meget mere til stede for sin familie eller andre man er afsted med. Det gælder både psykisk og fysisk tilstedeværelse.

 

Desværre hører vi ofte at mange forbinder et liv som ædru, med et kedeligt liv. Dette behøver på ingen måder at være sandt og disse tanker kommer som regel hvis man ikke rigtig har prøvet et liv som ædru, for der findes faktisk millioner af mennesker verden over som lever et liv som ædru, uden savn af alkohol.

 

Heldigvis bliver alkohol aldrig et problem for langt de fleste, men der findes dog samtidig rigtig mange danskere med alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed som er behandlingskrævende. Faktisk viser de seneste tal fra sundhedsstyrelsen at ca. 585.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol.

 

Er man en af disse personer med et behandlingskrævende alkoholmisbrug eller afhængighed, så er det vigtigt at få professionel hjælp i form af alkoholbehandling, terapi og samtaler. Et alkoholmisbrug går aldrig over af sig selv.

 

Få professionel hjælp

 

A Misbrugsbehandling har mere end 20 års sammenlagt erfaring og ekspertise med ambulant behandling af alkoholmisbrug, anonym afrusning og effektiv alkoholbehandling.

 

De har hjulpet hundredvis af alkoholikere på vejen mod et normalt og ædru liv, hvor negative konsekvenser fra et alkoholmisbrug, ikke længere dominerer hverdagen.

 

Når du går i ambulant alkoholbehandling hos A Misbrugsbehandling, bliver du mødt af gennemprøvede metoder og professionelle alkoholbehandlere, som har stor forståelse for dig og din situation.

 

Dette kan hjælpe til et liv uden misbrug og med positiv forandring.

 

Ny og sundere livsstil

 

Perioden efter en alkoholbehandling kræver et vedvarende konstruktivt arbejde og indsats. Du er nødt til at erstatte din gamle adfærd og uhensigtsmæssige mønstre med en ny og sundere livsstil.

 

Du kan godt bryde gamle mønstre alene ved at fjerne stoffer, piller og eller alkohol fra dit liv eller ved at undgå bestemte steder og relationer. Men gør du ikke andet, end at fjerne nogle gamle vaner, dømmer du dig selv til et liv fuldt af afsavn og længsel. Nogle kalder dette for et liv som tørlagt alkoholiker.

 

At leve et liv med en sådan længsel efter alkohol kræver bestandig og voldsom viljestyrke, som ingen normale mennesker besidder og tilbagefald vil være tilnærmelsesvist uundgåeligt.

 

Det handler ikke kun om at vedligeholde den forandring og de processer du har været igennem. Det handler også om at fortsætte det hårde arbejde frem mod det gode liv som ædru.

 

Her er 10 gode råd til at vedligeholde en positiv forandring og et liv som ædru:

 

  1. Hold en sund distance
  2. Skab en ny livsstil, med nye sunde vaner
  3. Mental sundhed / psykisk balance
  4. Vær opmærksom på og anerkend dine tanker og følelser
  5. Tålmodighed og vedholdenhed med alt det nye
  6. Ærlighed og åbenhed, det er altid ok at bede om hjælp
  7. god og simpel struktur, samt sunde rutiner
  8. Hjælpsomme og støttende relationer
  9. Fortæl dig selv dagligt hvor taknemmelig du er for at være ædru og clean
  10. Fortæl dig selv dagligt at du er afhængig og ikke kan tåle alkohol og stoffer

 

Det gælder om hver eneste dag at arbejde hen mod en dagligdag uden usikkerhed og frygt for tilbagefald, hen mod en dagligdag med nye velfungerende og sunde vaner der giver en ny, bedre mening med livet.

Anders Nebelong, Misbrugskonsulent