Hvad skal man forvente fra en sejlerskole?

0 Comments

At lære at sejle, er yderst interessant for mange forskellige mennesker. Men hvad kan man egentligt forvente fra en sejlerskole? I denne artikel vil vi dykke ned i de generiske spørgsmål, som de fleste sejlerskoler støder på. Derefter vil vi forsøge at besvare dem.

Hvad er fordelene ved at tage på sejlerskole?

Det korte svar er, at sejlere kan drage fordel af sejlerskoler på alle tidspunkter i deres sejleliv. Den måske største fordel er for begyndere, som gerne hurtigt og effektivt vil lære, hvordan man gør. På en sejlerskole bliver man oplært af professionelle instruktører, som har gjort det hundredvis af gange før. Hvis man derimod lærer at sejle fra en ven eller bekendt, kan det efterlade store huller i begynderens forståelse for at sejle.

Hvordan kan man kendetegne gode og dårlige sejlerskoler?

Sejlerskoler er sjældent ens. I de fleste tilfælde viser skolerne, hvordan de er anderledes end de andre, så man behøver ikke selv at sammenligne dem grundigt. Af flere årsager vil det være klogt at opsøge de skoler, hvor de kurser man tager, giver en officiel certificering. Udover det, giver det mening at fokusere på de skoler som kan tilbyde det, du søger.

Hvad koster det at tage på sejlerskole og hvad kan man forvente at lære?

Der er en relativt stor forskel på de honorarer, som sejlerskolerne tager. I dette tilfælde er det udbud og efterspørgsel som er afgørende. Et komplet kursus dækker regelmæssigt over kursusmaterialer og en certificeringseksamen. Prisen ligger typisk mellem 500 og 2500 kroner alt efter omfang og kvalitet.

Sejlerskoler tilbyder et struktureret kursus, hvor eleverne kan lære helt fra bunden, hvordan man sejler, og viden om at sejle – på en effektiv måde. Efter du har taget et kursus, er du nødt til at øve dig i det som du har lært, så hurtigt som muligt. Et kursus accelererer med andre ord din læringskurve. Når du er færdig, kan du derefter bruge den undervisning som du har lært, som en rettesnor i forhold til, når du er ude og sejle. Dette skal øves så meget som muligt, for at få det ind under huden rent praktisk.

Hvordan tager jeg det første skridt?

At tale med en fagperson fra en sejlerskole, er et godt første skridt. Derudover kan det være fordelagtigt, at lave noget research for at finde den rette sejlerskole for dig. Først og fremmest giver det mening at kigge på den geografiske placering. Er det i nærheden af dig, og er det tilgængeligt? Dernæst kan man kigge i retning af prislejet, indholdet og fagpersonerne, for at se om der er et match. Det er som tidligere nævnt også yderst relevant at lægge mærke til, om der tilbydes en certificering som afslutning på forløbet.

Hvis du går og overvejer at tilmelde dig en sejlerskole, så skal du kontakte Sejlerskolen DK. Hos Sejlerskolen DK finder du et stort udvalg af kurser inden for sejlads. Du kan blandt andet prøve deres speedbådskørekort, som gør dig i stand til at sejle på havet på kun én enkelt dag.

Related Posts