Naturfænomener du skal opleve på Madagaskar og Réunion

0 Comments

Er du til storslået natur og drages af at udforske eksotiske øer, så er Madagaskar og Réunion de helt rigtige steder at rejse hen.

De to øer ligger side om side – dog med 800 kilometer af det Indiske Ocean imellem sig – og der er stor forskel på størrelsen. Mens Réunion (eller Reunion) blot har et areal på 2.512 km2 og 720.000 indbyggere, strækker Madagaskars hovedø sig over 590.000 kmog er dermed jordens fjerdestørste ø med en befolkning på over 26 millioner.

Vulkaner og hvaler i skøn forening

På Réunion, som egentlig hører til Frankrig, er man garanteret at få en på opleveren. Her er der både mulighed for at besøge den aktive vulkan Piton de la Fournaise under et af dens udbrud, hvor der kastes  med lava. Eller spænde vandrestøvlerne og bestige øens højeste punkt, Piton des Neiges (Den sovende vulkan), der med sine 3063 meter strækker sig majestætisk mod himlen. Men det er ikke for nybegyndere. I stedet kan man vælge at tage med en helikopter over den 300 meter dybe slugt, Trou de Fer, hvor man vil opleve et fantastisk vandfald.

Er du mere til at hoppe i Det Indiske Ocean, er der både mulighed for at svømme i havet, se havskildpadder i Kélonia-centret og opleve hvaler og delfiner, der svømmer tæt forbi kysten. Når alle naturoplevelserne skal fordøjes, så er der god mulighed for kulinariske oplevelser i det lokale køkken, som har ladet sig inspirere af både Frankrig, Indien, Kina og nabolandet Madagaskar.

Madagaskars særprægede natur

Madagaskars isolerede placering betyder en hel del for øen. Her har naturen nemlig fået lov til at udvikle sig på sin helt egen måde, og man kan finde både planter og dyr, som ikke findes andre steder i verden. Faktisk findes næsten 80% af dyrearterne kun her. De mest kendte er nok lemurerne, der for alvor gjorde sig bemærket i animationsfilmen “Madagascar”.

Om du er til unik natur, finurlige dyr eller udsøgte sandstrande, så har Madagaskar det hele. Tag for eksempel til de mere end 100 meter høje kalkstensbjerge i Tsingy de Bemaraha National Park, gå på opdagelse i Atsinanana-regnskoven, eller lad dig imponere af de majestætiske baobab-træer i Morondave i vest eller de smukke strande i Nosy Be i nord.

Svingende tropiske temperaturer

Vejret på både Réunion og Madagaskar er lige så varieret som naturen. På begge øer er klimaet tropisk, men på grund af det kuperede terræn, varierer temperaturerne og vejret afhængigt af, hvor man befinder sig henne. Her kan man både opleve en temperatur på 24 grader ved kysterne, 14 grader i højlandet midt på øen, og i bjergene kan man opleve nattefrost. Derudover får østkysten dobbelt så meget regn som vestkysten.

Husk derfor både solhatten, en lun trøje og regnfrakken.

Så spænd sikkerhedsselen og kom af sted på eventyr til Madagaskar og Réunion.

 

Related Posts