Oplev fyrværkeri på ferien/rejsen

0 Comments

Når klokken er tolv den 31. december, er alles øjne rettet mod himlen. Og selv om de fleste fyrværkerier udløser de forventede ” åh” og “ah”, er der nogle få festfyrværkerier rundt om i verden, som er specielle på grund af deres pragt eller deres farverige udstråling. Vi kender alle billedet af de utålmodige blikke på stjernerne, ledsaget af de begejstrede råb over den skønhed og de farver, der ofte præger himlen på denne tid af året.

Folk i alle aldre, unge som gamle, kan være enige om, at fyrværkerishow er magisk og fascinerende, et fantastisk øjeblik, der deles verden over ved årets nytårsaften, fra Sydney til Rio de Janeiro, fra Kyoto til Vancouver og utallige andre ukendte steder.

Nytåret fejres på forskellige måder over hele verden, og det kan være meget sjovt og spændende at opleve nytåret, som det fejres andre steder. Det er altid dejligt at tage på tur, især efter en lang og mørk december måned.

Det ville være en drøm for enhver af os at opleve et af de følgende steder i disse dage.

 

Sydney, Australien

Dette sted er i bund og grund berømt af to grunde i forbindelse med fejringen af nytårsaften. Det skyldes først og fremmest, at det er den første større by, hvor klokken slår midnat. Samtidig er Sydney kendt for at vise det største fyrværkeri i verden. ¨

Vancouver, Canada

Vi rejser fra et land, der er berømt for surfing, til et land, der er kendt for sine kolde temperaturer og skiløb. I Canada, nærmere bestemt i byen Vancouver, finder et af de bedste nytårsfyrværkerier i verden sted nytårsaften. Nytårsaften kan du gøre dig klar til at kigge op på himlen og se et lys- og farvespektakel som ikke findes andre stader.

Rio de Janeiro, Brasilien

Rio er måske nok kendt for sine karnevalfester, men festlighederne i forbindelse med nytårsaften bør være den næste store begivenhed her. Farverigt fyrværkeri sætter fokus på festlighederne på denne festlige dag, som slutter efter at man har budt det nye år velkommen ved midnat.

Paris, Frankrig

Det er utænkeligt ikke at forestille sig skønheden og pragtfuldheden af Eiffeltårnets silhuet, der er oplyst af et lys- og farveshow skabt af nytårsfyrværkeriet. At se Champs Elysées fyldt med mennesker og al glæden ved at nyde fyrværkeriet og skåle med champagne er en oplevelse, som vi i hvert fald gerne vil opleve mindst én gang i vores liv.

 

Ud over nytårsaften er der andre fyrværkerifestligheder rundt om verden, hvis man har lyst til at rejse på ferie om samtidig nyde fyrværkeri af den bedste kvalitet.

 

Tag Japan, for eksempel. Næsten alle kulturelle begivenheder, der afholdes over hele øen, ledsages systematisk af et fyrværkeri i løbet af hele året, især om sommeren, er fyrværkerisæsonen i særklasse.

Syd for Tokyo afholdes Fukuroi Enshu-fyrværkeriet, hvor landets bedste professionelle fyrværkeriartister konkurrerer. Dette fyrværkeri er højdepunktet i den buddhistiske Obon-festival og finder normalt sted om aftenen mellem kl. 19 og 21 i midten af august.

Under denne begivenhed affyres 25.000 fyrværkeri til musik for øjnene af utallige tilskuere.

Det kommer måske som en overraskelse, men fyrværkeri er en af Maltas nationale stoltheder. Hvert år, fra april til december, går der ikke en eneste uge, uden at man hører lyden af knaldperler, der eksploderer. Malteserne er sande fyrværkerifanatikere.

I slutningen af april mødes årets bedste fyrværkerifabrikanter til den internationale fyrværkerifestival.

Denne internationale turnering samler årets bedste fyrværkeriudstillinger. Der er f.eks. fyrværkeri fra Australien, Venezuela, Italien, Østrig, Spanien, Portugal, Portugal og Storbritannien. Som afslutning på dette ekstraordinære event affyrer finalisterne fyrværkeri fra fartøjer, der ligger i havnen i Valletta, landets hovedstad.

Selv om det ikke fejres i forbindelse med nytåret, er “Las Fallas” et af de mest specielle og unikke fyrværkeriudstillinger i verden.  Denne begivenhed finder sted i byen Valencia i Spanien fra den 15. til den 19. marts, og valencianerne nyder deres store højtid i stor stil. En festival, som ingen bør gå glip af, især hvis du rejser eller er på ferie i Spanien på denne tid af året.

Der er storslåede fyrværkerishows over hele verden, uanset om det er til nytår eller på andre tidspunkter af året.

Hvis du ønsker at rejse og se disse spektakulære festfyrværkerier, skal du ikke tøve et øjeblik, for det vil være en oplevelse, du vil huske resten af livet.

Related Posts