Rejs med din hund

0 Comments

Det er blevet en tendens at flere og flere danskere tager sin hund med på ferie. Det kan både være på kør selv ferie til Italien, men også på flyveturen til Spanien. År efter år bliver det mere og mere populært. Der er flere ting som vigtigt at have styr på, når du tager hunden med ud af landet.
Det er en god ide at få kontaktet din dyrlæge i god tid. Dyrlægen har styr på reglerne og kan se om hunden har de korrekte vaccinationer, til det pågældende land du rejser til. Husk at tage kontakt i god tid for at øge mulighederne for at din rejse bliver en stor succes, for både dig selv og for din firbenede ven.

 

Tre regler inden for EU
1. Hunden skal have EU selskabsdyrspas, passet får du ved din dyrlæge.
2. Senest 21 dage før afrejse skal den vaccineres mod rabies, dette skal også fremgå i passet. Den har en gyldighed på tre år.
3. Den skal have elektronisk mikrochip (ID-mærket), hvor nummeret skal fremgå i passet.

Det nemmeste er altid at rådgive dig med din dyrlæge, da de har prøvet det tusindvis af gange og kan give dig de nødvendige svar du har brug for. Vil du søge mere viden på egen hånd, kan Google altid være  behjælpelig, men du kan faktisk læse en masse om rejsedestinationer på fødevarestyrelsens hjemmeside. Derinde kan du få massere af viden og med sikkerhed få svarene på de fleste spørgsmål du brænder inde med.

Tag hunde med i bilen
Er det første gang du skal have hunden med på kør selv ferie? Tag det helt roligt, det er faktisk ikke så slemt. Så længe man har planlagt nogle stops på vejen, hvor i kan komme ud, få noget luft og noget frisk vand, kan det uden de store bekymringer sagtens lykkes. En af fordelene ved at have hunden med i bilen, er at du kan holde øje med det fra start til slut, så der bør ikke være noget at bekymre sig om. Der er selvfølgelig nogle ting man skal have med i overvejelserne: Rejser du i sommeren og har din bil en ældre aircondition som ikke kan få cirkuleret kold luft rundt, kan din hund være i risiko for at få et hedeslag. De fleste biler i dag har dog enten et klimaanlæg eller aircondition som godt kan holde bilen kold og behagelig at køre langt i.

 

Tag hunden med på flyveturen
Har I planlagt at skulle tilbringe sommeren i sydens sol og skal hunden med på rejsen?
Her kan du læse om risikoen ved at tage den med.
Når man rejser med fly, kan man altid føle sig tryg. Der er styr på din hunds sikkerhed under hele rejsen. Den største risiko er når du ankommer til udlandet, østlige som i sydlige lande findes der mange forskellige smitstoffer, som ens hund kan være modtagelig for. Der findes babesiose, dværgbændelorm og flere andre sygdomme, sygdommene kan komme gennem sandfluer og flåter, derfor er det altid en god ide at holde dig og din hund beskyttet fra dem. Inden du planlægger din tur, skal du ligesom når du tager på kør selv ferie, tage kontakt til din dyrlæge og høre hvad reglerne er for din rejsedestination.

Dyr der kan være alene hjemme

Her er en liste med kæledyr som kan være alene hjemme mens du holder ferie.
Alle kæledyr skal altid tilses af familie eller venner, hvor dyret både skal fodres og kæles for.
Her er 5 kæledyr som enten kan eller skal blive hjemme, mens du holder ferie.

1. Kat
2. Gnavere
3. Fugl
4. Fisk
5. Krybdyr


Udover ovenstående findes der også mange andre dyr som kan eller skal blive hjemme.
Om du bor i lejlighed, hus eller værelse som du har fundet på findroomie.dk.
Det kunne også være anderledes kæledyr, det kan være en kælegris, pindsvin eller en sugar glider. Du kan se anderledes kæledyr her. På siden kan du læse om alle dyrearter.

Related Posts