Skjulte perler i Danmark – Seværdigheder du ikke kendte til

0 Comments

Danmark har mange skjulte perler gemt væk bag alle de ”store” seværdigheder. Når du turister kommer til Danmark så går de direkte til Den lille havfrue, Rundetårn, Strøget, Zoologisk have, og mange af de andre seværdigheder vi altid hører om, men der er mange seværdigheder i Danmark som mange ikke kender til. Det kan være at du tilfældigt er stødt på nogle af disse steder, men du vil helt sikkert opdage nogle du ikke kender til.

LEGO House

Der er sikkert nogle der har været her, men der er ofte folk der ikke kender til LEGO HOUSE, selvom det kun er ca. 1 km væk fra Legoland. LEGO house er et oplevelseshus, som er 12.000 m2 fyldt med 25 millioner LEGO klodser. Her har både voksne og børn mulighed for at bygge med LEGO klodser – både fysisk såvel som digitalt. Bygningen i sig selv er besøget værd, da den er opbygget af flere dele, som ligner LEGO klodser sat sammen på kryds og tværs.

Økolariet

Gemt i Vejle finder du Økolariet, der er et videns- og oplevelsescenter, som gennem udstillinger, undervisning og arrangementer giver deres gæster viden om alt relevant indenfor natur, miljø, energi, klima, innovation, kost, sundhed, m.m. Økolariet er et sted for både børn og unge såvel som voksne, da der er udstillinger og guidede ture til alle vidensniveauer. Det bedste er at der er gratis entré!

Østerlandsk Thehus

Tilbage i 1887 drog en ung dansk marinesoldat til Dronning Victorias 50-års jubilæum i England, hvor han blev budt på en kop te, som gjorde et uforglemmeligt indtryk på ham. Han tog derfor en dåse af denne the med til Danmark, hvor han valgte at grundlægge Østerlandsk Thehus i indre københavn i 1889. Butikken ligger på Nørreport og er en del af den altid travle bydel, hvor der konstant er travlt. Enkelte ting er ændret siden dengang, men ellers har butikken bevaret sin originale atmosfære og indretning. Her kan man få alt fra grøn the og sort the til kaffe og chai-te.  Hvis du alligevel er forbi indre by, så er det besøget værd lige at planlægge en tid forbi denne perle.

Universe

Oppe I Sønderjylland kan du finde en oplevelsespark, hvor du sammen med dine venner eller børn kan gå på opdagelse i et univers bestående af naturvidenskab og teknologi. Her finder du masser af underholdning og sjove aktiviteter for både store og små. I 2018 åbnede de døren for deres nye Ball Factory, hvor man kan opleve et masse indendørs aktiviteter. Så selvom du har været der før, så vil du helt sikkert finde noget nyt og spændende, da de altid udvider med nye oplevelser. Du kan f.eks. opleve paragliding i VR eller måske en farlig og spændende flugt fra en månestation i deres 5D-simulator. Hvis du har været forbi Experimentarium i Købenavn, og du kunne lide det, så er dette lige noget for dig, da der er samme atmosfære omkring det.

Det her var 4 bud på hvad du kan opleve, men der er mange andre skjulte perler i Danmark. Danmark er måske et lille land, men der er gang i mange ting. Du kan altid prøve at søge efter hemmelige seværdigheder i Danmark, og du vil helt sikkert finde noget til dig.

Related Posts