Skift bank – sådan gør du

0 Comments

Er du i det sidste stykke tid nået frem til, at et bankskifte simpelthen er den rette beslutning for dig, du har bare ingen anelse om hvordan det forgår?

Nemt og hurtigt, faktisk. Besværet lægger ikke i at komme i gang med bankskiftet, i stedet handler det om at vælge den rigtige bank at blive overført til. Dette forgår ofte gennem en del ringen rundt, og med et hav af spørgsmål til diverse rådgivere.

Når den endelige beslutning så er truffet, ring da nu ind til den udvalgte bank og herfra vil de vejlede dig gennem skiftet og yderligere forklarer, hvordan du skal forholde dig. Skift bank, det kræver ikke så meget.

Hvordan finder man frem til den helt rigtige bank?

En bank er hjemstedet for alle dine økonomiske overvejelser; om det er optagelsen af et lån, eller at have dine penge stående på din konto, eller kontoer. Netop derfor skal man finde en bank, der både er billig og som opfylder ens personlige behov, men hvor man også kan forestille sig at have god kontakt med rådgiverne. Nogle af de ting, der er vigtige at overveje når man skal finde den rette bank er…

Hvorvidt du ønsker en bank der lægger tæt på, sådan at du kan tage derned og have fysiske møder med din rådgiver. Dette gælder både i tilfælde af vejledning, men også hvis du skulle holde inde med nogle klager. Ydermere skal du huske at genoverveje, hvad du faktisk kommer til at bruge din bank til, sådan at dit hovedfokus ligger på at opfylde dem. Efterfølgende kan du på internettet, eller ved at ringe til de forskellige banker og hører om diverse fordele, hertil kan du bemærke ulemper, begynde at sammenligne dem med hinanden. Når du er nået frem til den helt rigtige bank, så er det altså tid til at ringe derned. Herfra vil de så vejlede dig igennem resten af bank skiftet.

Hvilke ting er vigtige at have styr på, når du skifter bank?

Der er ikke bare at smide ens gamle klædeskab ud, og købe et nyt. På samme måde som en sok kan forsvinde i forløbet med skabet, kan mange ting blive mere komplicerede når man skal til at skifte bank. Dette er bestemt ikke ting der er katastrofale, de skal nok blive fikset, men at være opmærksom på dem undervejs giver masser af fordele i forløbet. Først er det relevant for dig at vide, at mulige goder ved den gamle bank, ikke nødvendigvis kan overføres til den nye f.eks. livsforsikringer.

Det er altså en god ide at spørge ind til, imens man undersøger de forskellige banker. Samtidigt, så længe du har været i besiddelse af en indlånskonto i mere end 12 måneder, er du sikret en gratis nedlukning af kontoen. I andet tilfælde, tal da med banken. Dog i tilfælde af f.eks. betalingsservice eller papirdepoter, kan banken opkræve betaling for overflytningen. Den nye bank kan til gengæld opkræve betaling for oprettelse af lån og kassekredit. I tilfælde af lån vil de typisk foretage en kreditvurdering af dig, hvor banken bl.a. arbejder på at finde ud af hvordan de skal rådgive dig.

Related Posts