Sol og varme på godt og ondt – sådan får du det bedste ud af solens energi

0 Comments

Sol og varme på godt og ondt – sådan får du det bedste ud af solens energi

Dette indhold er sponsoreret.

Vi danskere har et komplekst og lidt omskifteligt forhold til sol og varme. I de mange, lange vintermåneder savner vi solens stråler og rejser gerne vidt og bredt for at få en lille portion sol at varme os på. I sommermånederne er vi dog hurtige til at klage, hvis temperaturen sniger sig for langt over de 25 grader, og der er mange, som føler, at de ikke kan håndtere de høje temperaturer.

Trods Danmarks relativt nordlige placering på kloden kan den danske sommer sagtens byde på bagende, direkte sommersol, og den kan være hård for både huden og energiniveauet.

Der er dog også en masse fordele ved den varme og energi, solens stråler kommer med. Læs med her, og bliv inspireret til, hvordan du bedst muligt kan udnytte disse, uanset om du rejser på tværs af kloden for at finde den eller bliver i Danmark.

Indeklima og hjemmekontor

Hjemmekontoret er blevet en udbredt realitet og en naturlig del af hverdagen for mange. At kunne arbejde hjemmefra giver stor fleksibilitet og frihed i hverdagen, men det kommer også med et par udfordringer. Dit hjem er nemlig ikke indrettet til at være et professionelt kontor, og der kan derfor være visse ting, du savner eller mangler, når du bruger stuen eller soveværelset som kontor, f.eks. solafskærmning til vinduerne.

Eksempelvis kan indeklimaet spille en rolle. På en særligt lun sommerdag kan det hurtigt blive rigtig varmt at opholde sig stillesiddende indenfor i mange timer. Dette kan dog løses relativt nemt ved at anlægge solafskærmning over dine vinduer. Med fast, udvendig solafskærmning i stedet for mere simple løsninger såsom gardiner kan du fortsat nyde det naturlige lys og det frie udsyn, blot uden at risikere utålelig overophedning og hedeture.

Solceller og bæredygtig energi

De fleste har nok set de blanke, fine solceller på tage og marker rundt omkring i landskabet. Men er du helt bekendt med, hvordan denne bæredygtige energiform egentlig virker? Måske er et solcelleanlæg noget for dig og din husstand?

Et solcelleanlæg er en fornuftig løsning til dig, der gerne vil vælge den mest miljøvenlige og bæredygtige løsning til dit elforbrug. Med solcelleteknologien kan du samtidig opnå besparelser på din elregning, så du kan tillade dig at flytte en smule af budgettet væk fra den kedelige elektricitetspost og bruge pengene på noget lidt sjovere, såsom en rejse for dig og familien.

Solcelleanlægget danner elektricitet til din husstand ved at optage energi direkte fra sollyset. Anlægget fungerer også, selvom det er overskyet, men modulerne genererer dog mest elektricitet, når solen skinner. Jo stærkere lyset er, desto mere energi kan solcellemodulerne optage og derefter omdanne til jævnstrøm, som kan benyttes som elektricitet i dit hjem. Du behøver derfor ikke at være nervøs for at mangle strøm efter en overskyet periode eller om natten, for solcellerne overproducerer faktisk strøm, der kan bruges senere.

Related Posts