Whiskyrejse? Ja hvorfor ikke!

0 Comments

Hvis du er glad for whisky, så hvorfor ikke holde en ferie hvor whisky spiller en stor rolle? Vi har jo her i Danmark flere oplagte besøgsmål når det kommer til Whisky, mest kendt er nok Stauning whisky i Skjern eller Braunstein i Køge. Vil man ud i den store verden og måske besøge det destilleri som laver ens ynglings whisky, så er Skotland nok det meste oplagte valg. Her kan man finde de store navne som Highland Park, Glengoyne, Glenfiddich og Macallan. Alle destillerier har rundvisninger man kan deltage i, så man kan få lov at se store dele af produktionen og ikke mindst de “hellige haller” hvor whiskyen ligger og modner på store træfade. 

 

Hvilket destilleri skal man så besøge?

Det giver naturligvis god mening at besøge de producenter af whisky som man bedst kan lide, hvorfor man skal spørge sig selv om er til en klassisk single malt som Glengoyne whisky eller til røget sag som f.eks. Laphroaig. Det kan også være interessant at besøge nogle af de lidt mindre destillerier som måske ikke er helt så kommercielle i deres koncept, og derfor giver en mere personlig rundvisning.

 

Kombiner Whisky med lokale seværdigheder

Når man nu er afsted, f.eks. i Skotland giver det god mening også at se på hvad der ellers er af seværdigheder. Der er mange som tager til Skotland for at fiske dagen lang, bare være i naturen og nyde oplevelsen – uanset om der så er fangst eller ej. Der er faktisk mange whiskies som smager anderledes ude i naturen, ved aften bålet eller i hytten – end når man smager den på en bar eller hjemme i stuen. Bliv derfor ikke overrasket hvis du finder ud af din ynglingswhisky smager bedre i stuen end ude i vildmarken. Man vil typisk efter en lang dag i naturen have fået så mange nye indtryk, at whiskyen gerne må være mere kraftig end ellers. Måske skal du op i alkoholprocent – Cask Strenght – eller måske noget mere noget mere røg i. Her kunne føromtalte Laphroaig være en oplagt mulighed. Er du i tvivl om hvad man ellers kan lave i Skotland, kan du altid besøge Visit Scotlands hjemmeside her.

 

Men der findes naturligvis også mange andre destinationer når man tænker på god whisky – nabolandet Irland har også en lang tradition for gode whiskies – ikke kun til kaffen, selvom det er nok det man mest kender Irish Whisky for – nemlig Irish Coffee. Hvis man tænker på at tage til USA, så er der mange interessante destillerier man kan besøge, alt lige fra Jack Daniels til Michters Bourbon. Man kan dog i dag finde whisky i stort set hele verden, så om du vil til Sverige og besøge Mackmyra eller til Japan og besøge Nikka handler nok mere om hvad man ellers har lyst til at opleve nu hvor man er afsted på tur. Sushi og Japansk Whisky i Japan – det lyder som noget man godt kunne finde tid til i kalenderen!

 

Related Posts