Tag bussen, når I skal på ferie

0 Comments

Der har længe hersket en debat i Danmark, der handler om, hvorvidt det er den ældre eller den yngre generation, som er de største klimasyndere, når det kommer til CO2-udledning i forbindelse med ferierejser til udlandet. Et hovedargument har været, at den ældre generation bruger sit otium på at rejse til udlandet hver og hver anden måned. Sandheden er dog en helt anden, idet den ældre generation, ifølge Danmarks Statistik, oftere rejser med bus, når de skal på ferie, end nogen anden aldersgruppe.

 

Fordele ved at rejse med bus

Der er en lang række fordele ved at rejse med bus, som ikke kun gælder for rejsende fra den ældre generation. Det er eksempelvis lettere at rejse alene, da du nemt kan falde i snak med medrejsende, når I sidder i samme bus i mange timer i træk. Der er flere logistiske fordele ved at rejse med bus sammenlignet med flyrejser. Du slipper for de lange ventetider, der kan opstå i lufthavnen. Det er ikke nødvendigt at møde op to timer før boarding, du skal ikke vente ved check-in og sikkerhedstjek, og så er der minimal risiko for at miste din bagage, da hele cirkusset ved bagagebåndet er forbeholdt flyrejsende. 

 

Gode rejsedestinationer for seniorer

Der er rejsedestinationer, der er mere velegnede til seniorrejser end andre. Vi har lavet en liste, der tager udgangspunkt i, hvor let tilgængelige de største seværdigheder er, og hvor nemt det generelt er at færdes i byen.

 

Rom og Milano i Italien:

I både Rom og Milano er alle de største seværdigheder både senior- og handicapvenlige, hvilket betyder, at der er nem adgang og ramper til kørestole. Det samme gør sig gældende, når man bevæger sig rundt i byerne. Begge byer har forholdsvis fladt terræn og nivellerede overgange mellem fortove og vej, der gør det nemt at komme rundt på gåben.

 

Brugge i Belgien

Brugge siges at være en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa og de brostensbelagte gader, farverige huse og den gotiske arkitektur gør Brugge til en fantastisk rejsedestination for alle aldersgrupper. Men da Brugge også er meget senior- og handicapvenlig, er den havnet her på vores liste. Vi kan især anbefale et krydstogt i Brugges mange kanaler, hvor man kan opleve store dele af byen uden at tage et eneste skridt.

 

Wien i Østrig

Wien er med sin fantastiske arkitektur, den verdenskendte opera og de kejserlige paladser et fantastisk rejsemål. Det, der gør Wien særligt senior- og handicapvenligt, er den høje grad af tilgængelighed for netop disse grupper. Der er desuden rig mulighed for at få en uforglemmelig kulinarisk oplevelse, når du besøger Wien, der er kendt for både lækre kager og saftige schnitzler.  

 

Endagsture for pensionister

Hvis du ikke har tid, lyst eller mulighed for en længere rejse, kan det være en god idé at tage en endagstur med bus. Der findes masser af muligheder for endagsture for pensionister med bus, og vi har samlet en lille liste herunder.

 

Endagsture i Danmark

I Danmark er der hele syv attraktioner, der er på UNESCOs liste over verdensarv, 38 Michelin-stjerner fordelt på 27 restauranter og smuk og vild natur i mange afskygninger. Det handler i virkeligheden om at være en nysgerrig turist i eget land. 

 

Fem gode destinationer i Danmark:

  • Skovtårnet i Rønnede
  • Trampestien i Stevns
  • Randers Regnskov
  • Skagen
  • Ringriderfest i Sønderborg

 

Der er mange fordele ved at tage på endagsture for pensionister. Du skal kun rive en enkelt dag ud af kalenderen, du sover i egen seng om natten og det er nemmere at samle familien til en endagstur er blot få af fordelene, der er ved at tage en endagstur for pensionister.

Related Posts