Tag på billig storbyferie i sommeren 2022

0 Comments

Hvis du endnu ikke har fundet ud af hvad du skal lave i din sommerferie her i 2022, og du søger noget billigt, fordi inflation, krig og rentestigninger gør dig en smule nervøs for din økonomiske fremtid, så er du kommet til rette sted. Jeg vil give dig et par idéer til at holde en billig sommerferie med masser af storbyoplevelser her i 2022.

9 Euro tickets, jaa

Tyskland er sommerens rejsedestination, hvid du gerne vil rejse en masse rundt på din ferie. Det er billigt og nemt at komme til Tyskland med f.eks. tog. Og når du så er kommet til, f.eks. Flensborg, kan du efter en tur rundt i byen, fortsætte ned gennem Tyskland for kun 9 Euro i en hel måned. De tilbyder nemlig såkaldte 9 Euro tickets i sommermånederne, juni, juli og august, og denne billet gælder i en hel måned. Det er jo interrail i Tyskland for kun ni Euro. Så skal du bare betale for kost og logi.

Billetten gælder for lokale busser, U-bahn (metro), Strassenbahn (sporvogn), færger, S-bahn (s-tog) og RE/RB (regionale tog). Du kan ikke bruge billetten i ICE, IC/EC og FlixTrain/-Bus. Det betyder altså, at du ikke bare kan hoppe på hvilket som helst tog, men lige skal planlægge din rute.

Byer i Tyskland

Mange kender kun de helt store byer i Tyskland, såsom Berlin, Hamborg, München og Frankfuhrt. Men Tyskland er et stort land med mange store byer. Der er 81 byer med flere end hundred tusind indbyggere og 20 byer der er større end Aarhus. Blandt de første stop efter Flensburg kunne nævnes

De fleste af dem ligger i det tæt befolkede Ruhrdistrikt i Nordrhein-Westfalen. Det gælder bl.a. Köln, Essen og Düsseldorf. Sidstnævnte ligger, ligesom Duisburg, ved den kendte flod Rhinen.

Et par hundrede kilometer længere nede ad Rhinen ligger Wiesbaden og Frankfurt inden for få kilometer – et par gode bud på et stop, hvor man kan tage en overnatning eller to. Vest for Wiesbaden ligger vinmarkerne som perler på en snor, så man bør ikke snyde sig selv for en vinsmagning eller to, nu hvor man er i området. Og når man er med offentlig transport, behøver man jo ikke tænke på promillen.

Fortsætter man videre sydpå, kan man tage stop i f.eks. Stuttgart og den historiske by Ulm, der har Verdens højeste kirketårn.

München er et must på din tur gennem Tyskland. En flot storby, og Bayerns hovedstad, der jo næsten er et land i sig selv. Her kan du se noget af det bedste fodbold i Verden eller besøge BMW Museum.

På vej nordpå igen, kan du overveje, om du vil tage en smut over Tjekkiet som er et billigt land at opholde sig i. Her kunne du tage til Prag, Plzen eller kurbyen Karlovy Vary.

Når du rammer Sachsen, skal du uden tvivl tage et par overnatninger i den historiske storby Dresden og den mere moderne og hippe by, Leipzig. Derefter er Berlin et naturlig stop, hvor der er så meget at lave og se, at du kan afsætte en hel uge.

Mellem Berlin og Hamborg er der ikke en helt masse spændende byer, og slet ingen storbyer, så her skal man bare komme igennem så nemt som muligt.

Denne type ferie giver en masse oplevelser, fordi du kommer meget rundt. Men der er også en del ind- og udtjekning på hoteller eller hvor man nu overnatter. Så man skal huske at tage nogle pauser, hvor man bliver et par dage.

Jeg håber du får en rigtig god sommerferie i de mange tyske storbyer.

Related Posts