Tag trygt på rejser med baby

0 Comments

Uanset om du tager en afslappet tur til stranden eller flyver til et eksotisk sted, kan det være sjovt og nemt at rejse med din baby. Det kan også hurtigt ende med at blive ”rejsen fra hel…” – lad os bare sige et andet varmt sted!

Skal du ende med at have en god rejse, er det allerførste og vigtigste punkt på huskelisten: Lav en plan.

Det at lave planer og forberede sig, kan generelt være en rigtig god ide, og med et barn der har behov i tid og utide, så lærer de fleste heldigvis at sætte pris på en god planlægning, når barnet har meldt sin ankomst.

Det behøver ikke at være en lang og udførlig plan, men den kan godt nøjes med at være overordnet: Hvad skal i se og gøre, og hvornår. Er det en længere rejse, så kortlæg ruten i forventer at tage.

Husk løbende pauser

Husk at indsætte pauser løbende – 20 timer plus det løse til syden i en kør-selv-ferie, er alt for langt for en baby. Faktisk er det generelt for langt uden pauser, uanset om man skiftes lidt til at køre.

Hvis i rejser med fly, så er det svært at planlægge løbende rejser, men til gengæld er rejsetiden heldigvis også markant kortere. Om i vælger det ene eller det andet, er en smagssag, for der er fordele og ulemper ved begge rejseformer.

Se selve rejsen, som en del af jeres ferie og oplevelser.

Når rejsen er veltilrettelagt og godt organiseret, bliver det en meget mere behagelig rejse for både baby og ikke mindst forældrene.

Husk alt det vigtigste

Jeg vil ikke komme ind på en hel huskeliste til rejsen med små børn her, men nogle overordnede ting der kan være væsentlige for en god rejse er:

Sørg for at pakke masser af bleer og vådservietter. Som forælder til en baby, ved de fleste heldigvis at det er når det er mest upraktisk, at nøden melder sig. Sørg derfor at pusletasken er top tunet. Mange af de vigtigste ting, er dem der har været i de evt. gratis baby startpakker, som du har modtaget i forbindelse med fødslen.

Sørg også for at der er rigeligt med tøj, som passer til klimaet der hvor i rejser hen. Derudover så er de tre S’er også vigtige at huske på jeres rejse: Skygge, solhat og solcreme. På den måde kan i passe godt på barnets sarte hud.

Overvej om der skal klapvogn eller barnevogn med, eller om det kan lånes på feriestedet. Det samme gælder med en babyseng.

For at sørge for at huske det hele, kan vi derfor anbefale at lave en pakkeliste i god tid inden ferien, og kig på den løbende. Er du med i en færdre- eller mødregruppe, så forhør dig evt. hos nogle af de andre, om de har forslag og ideer til indhold på pakkelisten. Det er træls at komme afsted uden det mest nødvendige, fordi ammehjernen har sparket skyklapperne ned.

Related Posts