3 idéer til dit sabbatår

0 Comments

Mange gymnasieelever ser frem til at holde sabbatår, når de har færdiggjort gymnasiet. Nogle holder sabbatår, fordi de ikke ved, hvad de vil efter gymnasiet, mens andre blot har brug for en lille pause fra skolebøgerne. Uanset hvad din grund er, så er der masser af muligheder for, hvad du kan bruge din tid på. Læs med her og få idéer og inspiration til sabbatåret.

 

  1. Arbejde

Måske sparer du op til at tage ud at rejse, på højskole eller flytte hjemmefra? Uanset hvad du ønsker at bruge din tid på, så skal du have pengene til det. De fleste vælger at arbejde på et eller andet tidspunkt i løbet af deres sabbatår, enten ved at tage et fuldtidsjob eller flere deltidsjobs for at skabe lidt variation.

Du kan blandt andet vælge at sidde bag kassen i et supermarked, betjene på en hyggelig restaurant, være assistent på et kontor eller hjælpe til i en børnehave.

Hvis du var en af de dygtigere elever i gymnasiet, og du samtidigt tror, at du besidder evnerne i at lære fra dig, så ville et job som tutor være helt oplagt.

Især hvis du ønsker at holde din viden fra gymnasiet ved lige, arbejde med unge mennesker og få mulighed for at udvikle dig fagligt, så kan vi klart anbefale at blive tutor! Læs mere om jobbet som tutor her: bliv tutor

Uanset hvad om du vælger at hjælpe børn gennem lektiehjælp eller hvad du vælger at arbejde med, er der mange gode muligheder for at lære nye færdigheder, udvikle sig og tjene penge under sit sabbatår.

  1. Rejse

Som ung har du ikke de store forpligtelser endnu, og det bør du drage til din fordel. Hvis du har sparet lidt penge op, så kan du fra den ene dag til den anden vælge en destination, pakke en lille taske, købe en flybillet og kort tid efter, kan du begynde med at skabe oplevelser for livet.

Mange unge mennesker udvikler sig på en helt ny måde, når de tager ud at rejse, da de lærer sig selv bedre at kende. Når man kommer ud for sin tryghedszone, så skal man forholde sig til verdenen på en helt ny måde.

Man vil også lærer nye kulturer at kende og komme ud for andre verdenssyn, som giver en helt nye perspektiver på livet. Derfor vil mange blive klogere på, hvad de vil studere eller arbejde med efter sabbatåret, når de har været ude at rejse.

Hvis du ikke bare vil på den klassiske backpacker rejse, men virkelig gerne vil prøve noget ekstraordinært, så skal du læse videre nu. Et rejsebureau, som virkelig har specialiseret sig i at planlægge rejser til unikke destinationer, er rejsebureauet Above Borders.

Above Borders arrangerer f.eks. rejser til Nordkorea, Turkmenistan og Uganda. På sådan en rejse vil du møde fantastiske mennesker og skabe minder for livet – minder du vil huske tilbage på mange år efter.

Der er nok ikke mange i din omgangskreds, som har været i f.eks. Nordkorea. Derfor er en guided rejse med Above Borders en fantastisk mulighed for at lave noget helt ekstraordinært i dit sabbatår.

 

3. Få nye færdigheder

I dit sabbatår har du tid til at fordybe dig på en helt anden måde end i gymnasietiden.

Der er ikke længere en lang matematikaflevering, der skal laves eller en debatterende artikel, der skal skrives, når du endelig har fri. Når du har fri, har du fri og kan bruge tiden som du vil.

Måske er der en bestemt sport, der interesserer dig? Måske vil du lære at spille et nyt instrument, fordybe dig i et nyt sprog eller lære at programmere?

Der er masser af muligheder, både hvis du er på udkig efter noget, der ser godt ud på CV’et, eller hvis det bare er for fornøjelsens skyld. Uanset hvad, er sabbatåret din mulighed for at bruge din tid på lige præcis dét, du har lyst til!

Related Posts