4 seværdige turistoplevelser i Aarhus

0 Comments

Aarhus er en spændende by at gå på udforskning i, og der er mange forskellige muligheder at tage sig til. Uanset om du er mest interesseret i natur eller indendørsting, er der ting at gå efter. Herunder finder du fire seværdige turistattraktioner, der er et besøg værd, hvis du tager et smut forbi Aarhus.

 

Der er langt flere muligheder, men se disse fire nedenstående som noget, du bør gå efter, hvis turen går til Aarhus, og der efterfølgende er lange udsigter til, at turen igen går forbi Aarhus:

 

1. ARoS kunstmuseum

 

ARoS kunstmuseum går også blot under navnet ARoS, og det er dette, du muligvis har hørt før. Hvad der muligvis er endnu mere sikkert er, at du før har set den velkendte regnbuecirkel, du kan gå rundt oppe i, med panoramaudsigt over Aarhus i alle retninger. Det er en fantastisk oplevelse at gå rundt i de skiftende farvede ruder, men selve kunstmuseet byder på meget mere end det på omkring 20.700 kvadratmeter. Du finder mange typer af kunst fra lige så mange tidsaldre, så her går der hurtigt flere timer.

 

2. Den Gamle By

 

Den Gamle By er et frilandsmuseum, hvor du, som navnet antyder, har mulighed for at gå tilbage i tiden. Oplev de charmerende bygningsfacader og brostensbelagte gader. Du kan besøge på hjem og butikker, som er bevaret, som de var dengang for mange år siden. Det er en charmerende tidsrejse, hvor man kan mærke den gamle sjæl.

 

3. Domkirken

 

Aarhus domkirke ligger i centrum af Aarhus. Domkirken er både den højeste og længste i Danmark, og det er derfor også et betagende syn, du bliver mødt af, når du træder ind i kirken. Det store rum folder sig ud med billeder og lysindfald, der imponerer.

 

Det er en rejse tilbage i tiden, og det er til at mærke, at domkirken er den længste i Danmark, når du står for den ene ende af kirken og kigger langt ned mod den anden ende.

 

4. Steno museet

 

Steno museet er et videnskabshistorisk museum. Og frygt ej, selvom det måske bringer minder frem fra kedelige lektioner i skolen. Det er langt fra samme oplevelse. Du begiver dig ud på en spændende videnskabelig rejse, hvor du via fysiske samlinger ser udviklingen inden for læge- og naturvidenskab. Det giver et spændende indblik i, hvor vi var en gang, og hvor vi er nået til i dag. Med til museet hører et planetarium.

 

Så er du til historiske steder, har Danmarks næststørste by masser at byde på – fra den næsten nutidige historie og helt tilbage til middelalderen.

 

Læg dertil kunstmuseet ARoS, og så er det sikker på at få en rigtig god oplevelse, hvis du vælger at lægge vejen forbi Aarhus.

Related Posts