Berlinmuren er stadig en stor turistattraktion i Tyskland

0 Comments

Det mest kendte monument i Berlin er nok Berlinmuren; symbolet for adskillelsen af den frie verden i vesten, og den kommunistiske verden i østen efter 2. verdenskrig. Berlinmuren blev opført af Sovjetunionen i 1961, som døbte den ”Den antifascistiske beskyttelsesmur”. Den 1,378 kilometer lange bygning blev meget nøje overvåget, særligt om natten, da der var mange i Østtyskland der prøvede på at flygte hen på den anden side af muren. Berlinmuren blev væltet to år før Sovjetunionens kollaps, i 1989, og under den tid var der mindst 140 mennesker der døde ved muren, enten fra at falde ned fra den, eller at de blev opdaget og derefter skudt. Dens fald blev fejret i hele vesten, og i Østtyskland der endelig kunne genforenes med den rigere vestdel igen. Muren er nu fyldt med graffiti og kunst; som en påmindelse af den tid der var før, og hvor stærkt det tyske folk er. Men Berlinmuren er selvfølgelig ikke den eneste attraktion – læs om flere her.

 

Brandenburg Tor

Den mest populære turistattraktion i Berlin, men også en af stor historisk vægt. Berlin var engang omringet af et stort fort, dengang Berlin var regeret af det tyske rige, Brandenburg, og senere Preussen. I disse mure var der forskellige porte, og ud af disse, var den mest prominente Brandenburg Tor. Under besættelsen af Sovjetunionen blev Brandenburg Tor et symbol for adskillelsen af Øst og Vest-Berlin, men efter muren faldt, blev porten til et symbol for et genforenet Tyskland.

 

Berliner Fernsehturm

Denne høje bygning var originalt et stort tårn, der var bygget for at bevise kommunismens overlegenhed over vesten, og for at lave et monument der kunne samle det østtyske folks identitet. Men det var ikke dets eneste formål. Det var fra dette tårn der blev udsendt TV-signaler, så folk kunne se TV, samt radiostationer. Men efter Sovjetunionens fald blev tårnet transformeret til en større turistattraktion, og man kan nu finde en restaurant, og en bar inde i tårnet, samt de forskellige radio- og TV-lokaler.

 

Berlin i en helhed

Berlin er en by med en masse kulturel og historisk fylde. En by der blev splittet i to, fik sine egne identiteter, og senere genforenet, har givet byen en masse historisk vigtighed. Men udover dette, så er Berlin også fyldt med kunst, såsom Berlins museumsø, de berømte Berlin Metal- og Techno Festivaler, Berlins Karneval, og Potsdamer Platz. Berlin er en by der, selv for en dansker, vil have mange unikke indtryk, og meget man kan lære. Det er en by man kan besøge mange gange, og stadig finde nye, spændende ting ved. Men udover alle de andre ting man kan finde i den tyske storby, så er disse historiske monumenter til Tysklands triste fortid, helt klart tre ting du skal se i Berlin.

Related Posts