Er din hytte et godt rejsemål uden et toilet?

0 Comments

Har du en hytte eller en kolonihave i det norske fjeld, som du udlejer, og som er et attraktivt rejsemål, så kan det være svært at vælge det rigtige toilet, når der ikke er mulighed for at tilkoble kloak eller vand.

For er der ikke kloak, skal man til at tænke i alternative baner, og der findes alligevel en del muligheder:

 

Blandt andet findes der:

 

 • Kemisk toilet
  • Kemisk toilet fungerer således, at man har 2 rum i toilettet.
   Den ene del som er sædet, kummen og vand til at skylle med. Under dette har man et rum til spildevand. En låge åbner, som gør, at vandet fra toilettet løber ned i holdnings tanken. Man tilfører kemikalier til begge rum.
 • Toilet med septiktank
  • Det er en stor beholder, som er gravet ned. Vandet fra toilettet og afføringen løber ud i beholderen. En septiktank skal tømmes jævnligt.
 • Muldtoilet: Det primitive toilet
  • Muldtoilettet er det helt simple toilet til skoven eller spejderlejren, uden strøm og vand, men ofte med lidt lugt. Man har toilettet over en beholder. I denne beholder tilføjer man noget muld. Dette gør, at afføringen bliver omdannet til kompost.
 • Forbrændingstoilet
  • Læs om det nedenunder.

Den bedste oplevelse med et forbrændingstoilet

For at give kunderne en af de mest lækre oplevelse skal man have fat i et forbrændingstoilet. Forbrændingstoilettet er renligt og nemt, men lidt dyre i anskaffelse. Man slipper for, at afføringen skal opløses og omdannes til muld som med et muldtoilet, og man skal samtidigt ikke have en stor septiktank gravet ned og tømt. Det er nemt at installere, nemt at bruge og rengøre. Desuden skåner du miljøet ved ikke at producere forurenende spildevand.

 

Hvordan bruger man et forbrændingstoilet

Man skal blot lægge en pose i toilettet før brug (kan købes på easytoliet.dk), når man er færdig og har rejst sig, rykker man op og indstiller timeren.

 

Hvordan virker forbrændingstoilettet?

Når man har rykket op, ryger affaldet ned i et forbrændingskammer, toilettet forbrænder herefter så affaldet i  forbrændingskammeret. Den bruger udelukkende el. Ikke vand, tank, kemikalier, blot el. Efter et måneds forbrug skal man tømme, hvad der svarer til en kop rent aske fra askeskuffen.

 

Installation af et forbrændingstoilet

Installationen af toilettet er ganske nemt. Du skal tilslut 230 volt. Der skal herefter føres et rør til ind- og udsugning fra bagsiden af forbrændingstoilettet. Til udluftning skal der så påføres et nedløbsrør, hvor udluftningen sker gennem. Hos easytoilet kan du download en installationsvejledning, eller blot ringe for vejledning.

 

Hvis du kunne være interesseret i at høre mere om forbrændingstoilettet, så kan du læse om det på easytoilte.dk, der kan man finde forskellige modeller, toiletposer, vejledning og ofte stillede spørgsmål . Man kan købe et forbrændingstoilet her

 

 

Related Posts