Få råd til at tage oftere på ferie

0 Comments

Vi kan alle sammen lide at tage på ferie, fordi det hjælper os med at koble af. Rigtig mange har en meget travl hverdag, og hvis man aldrig holder ferie, så kan det gå ud over det mentale helbred. Ikke på en alvorlig måde, men man kan blive lidt “udkørt”, og så performer man ikke nær så godt, som man kunne.

Problemet med at tage på ferie er bare, at det kan være meget dyrt. Det kan nemt komme til at koste en del penge, og det bliver kun dyrere, hvis der også er børn involveret. Skal man på ferie med hele familien, så kan det godt koste over en månedsløn, hvis man ikke går efter tilbud. Spørgsmålet er så bare, hvordan man får råd til det. Er økonomien allerede stram, så kan det være, at der ikke er udsigt til den store ferie i år eller næste år.

I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan spare hurtigt op til en ferie, hvis du ikke har en opsparing. Har du allerede en opsparing, som er reserveret til et andet formål, så kan dette hjælpe dig med at spare op til din ferie. Du har måske hørt nogle af disse tips før, men du har nok ikke tænkt dem ind i en ferie-kontekst.

 

Spar der hvor du kan

Det lyder meget selvsigende, at man skal spare, hvor man kan. Det er dog alligvel de færreste, der reelt gør det. Hvis du eksempelvis drikker kaffe hver dag, som du køber ude, så løber det meget hurtigt op.

Lad os tage et eksempel, hvor du drikker kaffe til 30 kroner alle de dage, hvor du er på arbejde. Dette vil altså sige, at du bruger 150 kroner på kaffe om ugen. Ganger vi det med 4, så bliver det til 600 kroner om måneden. Antager vi, at du har 2 måneders ferie og andre fridage, så kan man gange dette med 10 måneder, og så er vi altså oppe på hele 6000 kroner på bare kaffe – og det er om året. Du har nok gjort dette i mange år.

Har du en partner, der gør det samme, så bruger I sammenlagt omkring 12000 kroner om året på kaffe. Dette kan man nok få ned på 1000 kroner i alt, hvis man laver det derhjemme.

Start med at investere

Har du allerede en opsparing, som du vil bruge på noget andet end ferier, så kan du med fordel investere pengene. Hvis pengene alligevel er parkeret på en konto, så trækker de sandsynligvis negative renter på nuværende tidspunkt.

Investerer du pengene, så er der mulighed for, at de vokser sig større. Når du endelig skal bruge pengene, så kan du håbe, at du har haft en fortjeneste. I dag er bitcoin meget populært, hvis man skal investere i noget. Så køb kryptovaluta, hvis du ønsker at tage en stor risiko med dine penge, men hvor der er mulighed for en stor gevinst. Alternativet er selvfølgelig aktier og indeksfonde.

Related Posts