Mangler jeres firmaarrangementer spænding?

0 Comments

For os mennesker er socialt samvær og sammenhold, noget der har en kæmpestor betydning for vores velvære. Er du ansat i virksomhed eller organisation, er du nok bekendt med vigtigheden af at have gode kollegiale relationer.

Virksomhedskultur – ikke bare noget ligegyldigt ”fluff”

Din arbejdsplads er ligesom en organisme, et komplekst netværk der består af medarbejderne, udstyr, systemer, regler og processer. Alt dette sammenholdt udgør en virksomheds kultur. Den danner rammen for jeres indtryk og forståelse af omgivelserne både eksternt og internt. Kulturen afspejler således jeres effektivitet, roller, samarbejde og forventninger til hinanden.

Kulturen forudsætter din tilhørsforhold mellem dig og din arbejdsplads. Glade medarbejdere er oftest associeret med en god virksomhedskultur.

En god virksomhedskultur er ikke kun kendetegnet med gode fysiske og økonomiske forhold, men også med de sociale relationer. Et godt sammenhold understøtter ikke kun den enkelte medarbejders velvære, men også hele arbejdspladsens effektivitet og drift.

Socialt samvær en forudsætning for succes

Gode kollegiale forhold er betydelige, når det kommer til at nå jeres målsætninger. På mange arbejdspladser arbejder medarbejdere med hinanden og på tværs afdelinger og lande.

Dårlige forhold kan medvirke til manglende arbejdslyst, øget sygefravær, opsigelser og ikke mindst en ringere arbejde af ringere kvalitet. Alt dette vil påvirke arbejdspladsen negativt og i sidste ende manifestere sig på bundlinjen.

Derimod har din arbejdsplads gode sociale forhold, vil det medføre til mange fordele. Nogle af de væsentligste fordele er, at arbejdsglæden stiger til vejrs, arbejdet bliver mere effektivt og ikke mindst af bedre kvalitet.

Men arbejdet er ikke det eneste

Sociale relationer er en afgørende byggesten, når det kommer til arbejdspladsens kulturgrundlag. Men arbejdspladser er ikke kun et sted, hvor vi nødvendigvis arbejder.

Er du fuldtidsansat ligesom mange andre, bruger du en stor del af dit liv på at være på arbejdspladsen. Dine kollegaer er derfor oftest nogle af de personer, som du omgås med allermest.

Gode sociale forhold forudsættes af gode oplevelser og ikke mindst mindeværdige. Mange firmaer og arbejdspladser afholder her sociale arrangementer, med henblik på at forbedre kulturen og styrke det interne og fælles sammenhold.

Firmaarrangementer et suverænt værktøj

Arrangementer hvor det ikke handler om arbejde, men hvor medarbejderne slapper af og kan bruge tiden på at bonde med hinanden har stor betydning for kulturen.

Det er dog ikke alle arbejdspladser der holder firmaarrangementer, hvilket der kan være flere årsager til hvorfor. Det kan også være at din arbejdsplads afholder arrangementer, men er gået fast i den samme type.

Godt med variation

Gentagende firmaarrangementer kan hurtigt miste deres stimulans og dermed blive til kedelige foretagende, der i sidste ende kan give konsekvenser for kulturen og sammenholdet.

Det er derfor vigtigt at afholde flere forskellige typer arrangementer, hvis du ønsker at opretholde virksomhedskulturen og arbejdsglæden. Afholder I kun firmafester, kan i prøve at afholde mere aktive teambuilding arrangementer såsom escape rooms, aktive team challenges mv.

 

 

 

Related Posts