Sådan gør du hundetransport nemt og lige til

0 Comments

Langt de fleste hundeejere oplever, at have behov for at kunne transportere deres hund. Hvad end det er for at tage hunden med i skoven eller fordi den skal med på ferie, så er det vigtigt at vide, hvordan man transporterer den ordentligt.

Redskaber til hundetransport kan købes i de fleste dyrehandlere, både offline og online. Du kan blandt andet tage et kig på Jekas Hund Og Kat, hvor du vil finde et væld af muligheder.

Der er forskel på hvordan man skal transportere forskellige hunde, hvor der findes en lang række hundetilbehør, og der er også forskel på hvad man skal bruge i forskellige transportmidler. Læs med her for at blive klogere på det hele.

 

Sådan transporterer du din hund i en bil

Skal du ud og køre med din hund, kan du ikke bare have den til at sidde på bagsædet. Mange hundeejere foretrækker at have at sort bur i bagagerummet, som hunden sidder i under kørsel. Denne løsning er praktisk, da der er styr på hunden.

Hvis du vil have din hund at sidde i et bur, skal du starte med at introducere den til buret derhjemme. Lad burets dør stå åben, så hunden selv kan gå ind og ud. Når den er blevet vant til buret, kan du prøve at lukke døren og til sidst kan du køre kortere ture i bil.

Fordelene ved et bur er også, at hunden ikke kan hoppe om på bagsædet under kørsel. Har du en meget stor hund, som ikke kan være i et bur, kan du sætte et gitter op i bilen, så hunden ikke kan hoppe om på bagsædet.

Er din hund derimod velopdragen, kan du nøjes med et tæppe eller en måtte i bagagerummet. Her vil hunden have maksimal frihed og formodentligt ikke få en følelse af at være spærret inde.

 

Transporttasker er også smarte

Har du en mindre hund, kan du med fordel vælge en transporttaske. En transporttaske er ofte ret behagelig for hunden af være i, når den først har vænnet sig til det. Du vender den til transporttasken på præcis sammen måde som med buret.

Det smarte ved en transporttaske er også, at du kan tage tasken over skulderen eller i hånden. Du behøver derfor ikke lukke din hund ud, hvis I f.eks. skal igennem en lufthavn eller befinder jeg på en båd.

 

På cykeltur med din hund

Hvis du skal på cykelferie, er det også oplagt at tage hunden med. Cykelferie byder på masser af frisk luft og motion, og det elsker hunde jo. Du kan dog også sagtens tage din hund med på en hverdagscykeltur.

Den klassiske løsning er at have hunden i snor mens du cykler. Dette er dog ikke helt nemt og du har ikke så meget kontrol over hunden. Det kan desuden være farligt, hvis den løber ind foran cyklen.

I stedet kan overveje et cykelbeslag, så hunden er spændt fast til siden af cyklen. På den måde er der godt styr på den, samtidigt med at den får løbet en masse.

Har du derimod en lille hund, har du mulighed for at købe et metalnet til at sætte over cykelkurven. Så kan du have den med, uden du skal bekymre dig om, om den kan følge med eller om der sker den noget.

 

Related Posts