Tag mod nære kyster

0 Comments

Mens verden har været lukket ned, har mange flere fået lyst til at tage på vandet og opleve unikke steder i Danmark. Vi har over 8000 km. kystlinjer og blandt dem, er flere som er helt unikke. Her er nogle eksempler.

 

Der er rigtigt mange steder, som er værd at opleve, men specielt langs den jyske østkyst er nogle steder som er værd at fremhæve.

 

Lillebælt & Fænøsund

Naturpark Lillebælt indeholder ufatteligt mange steder og kroge, som man bør opleve. Sejler man igennem Fænøsund rejser skrænter sig på begge sider. Det er ikke unormalt at marsvin kommer op på siden af båden, fordi de er nysgerrig. Har du tid til en overnatning, kan man lægge sig for anker ved Fænø overfor Middelfart Marina. Uanset vindretning kan du finde læ her.

 

100-vis af både passerer det stille farvand og sejlklubben arrangerer kapsejladser. Derudover er det en fornøjelse når matchracecentret har gæster med om bord på deres kapsejladsbåde. De plejer at sejle rundt om bøjer helt tæt på ankerpladsen.

 

Aarhus og Knebel Vig

Nord for Aarhus i aarhusbugten, ligger en række perler. Her er specielt Knebel Vig værd at fremhæve som en perle. Indsejlingen er smal, men når man først er inde, får man et helt roligt farvand, som er idéelt til en dagstur, hvor frokost og badning kan nydes. Sejler man lidt ned af kysten er en af Danmarks hyggeligste havne, nemlig Skødstrup.

 

Har man mod på at komme længere fra Aarhus kan man opleve at sejle i en sluse, som ellers ikke er vanligt at opleve i Danmark. Bevæger man sig ind af den smalle rende til Øer Maritime Ferieby, kommer man til slusen. Her kan man pænt vente til det bliver ens tur til at blive sluset op til søen, som ligger et par meter over.

 

De mange øer

Der ligger utroligt mange hyggelige øer, både i Lillebælt og langs den jyske østkyst. Der kan nævnes rigtigt mange, men jeg vil dog fremhæve et par stykker. Syd for Aarhus, mellem Jylland og Samsø ligger Tunø. Den er så tilpas lille, og der er en naturlig begrænsning af gæster, da færgen er fuldt booket hele sommeren. Så det er kun lystsejlerne som kan fylde op. Til gengæld er der noget vildt charmerende ved en propfyldt havn, hvor alle skal hjælpe alle.

 

I Lillebælt ligger Bogø, som på mange måder minder om Tunø. En lille havn, med mange gæster og kun ganske få indkøbsmuligheder. Der er ingen biler eller larm. Kun glade sommergæster og gæster på teltpladsen.

 

Forskellen på de øer som ligger tæt på kysten og længere fra, er enorm. Dem med under 30 min færgesejlads, bliver hurtigt overrendt med en-dags gæster. Hvor dem man skal rejse lidt efter, har en helt anden ø-mentalitet.

 

Oplev det selv

Det kan på det kraftigste anbefales at prøve det selv. Roen og de unikke naturoplevelser ligger lige om hjørnet. Så få fat i en båd og kom afsted. Der er masser af oplevelser derude.

Related Posts