Sådan husker du basal matematik på ferien

0 Comments

Bare ordet matematik kan få mange til at ryste nervøst på hovedet. Det var måske heller ikke dit favoritfag i skolen? Uanset hvad, skal man ikke underkende vigtigheden af matematik. Det kan godt være, at du ikke føler, at du anvender det, du har lært, direkte hver dag. Men ubevidst – og sikkert også bevidst af og til – foretager du faktisk hele tiden små beregninger i dagligdagen.

Hos Procentregner.dk kan du få hjælp til gode huskeregler, så du lærer at huske- og anvende basal matematik. Du kan fx også bruge en procent lommeregner, der hurtigt og let kan hjælpe dig med dine udregninger, hvis du alligevel sidder ved en computer, eller har en mobil i nærheden.

Hurtig hjælp så du kan komme videre

Du får altså hurtig hjælp, hvor du slipper for at skulle foretage beregningerne. Det sker helt automatisk, og alt du skal gøre er, at indtaste de relevante tal. Procentregning kan for de fleste være ret indviklet, men der er faktisk smart hjælp at finde.

Når du vælger at anvende den hurtige og automatiske løsning hos Procentregner.dk, får du serveret resultatet lynhurtigt. Men du har samtidig mulighed for at blive klogere, da den også viser diverse mellemregninger, så du selv kan se det efter. Du har altså mulighed for at dykke lidt ned i regnemetoden, så du måske får en åbenbaring af, hvordan det egentlig foregår.

Grundlæggende regneregel

Når du præsenteres for de grundlæggende regneregler, når du får hjælp til en udregning, vil det hele tiden huske dig på, hvordan det kan gøres, og næste gang du befinder dig i en situation, hvor du ikke lige har spontan mulighed for at anvende hverken computer eller mobil, kan det være, at du kan gøre brug af netop det, du har lært på hjemmesiden. På den måde husker du på den basale matematik, som netop kommer dig til gavn og den virkelige verden.

Hvis du fx har behov for at finde en procentdel af noget, hvilket kan være aktuelt i forhold til priser i en butik, eller hvis du skal regne ud, hvad en procentbesparelse svarer til i forhold til efterprisen, er her en enkel huskeregel, du kan anvende:

Du skal først tage procenten, der er angivet, og gange denne med tallet – som fx kan være den fulde pris. Herefter dividerer du med 100. Her kan du tænke på, at 100 angiver de fulde 100% som udgangspunkt. Herefter finder du altså ud af, hvad procentdelen svarer til af det fulde beløb.

Related Posts