Sådan passer du på din hud om sommeren

0 Comments

Sommeren er over os, og det betyder solcreme, saltvand og sommerglød – og det kan din hud mærke. Det er vigtigt med en god hudplejerutine hele året rundt, men når vejret skifter, skal der små justeringer til, så din hudpleje altid er tilpasset årstiden.

Derfor får du her gode tips til, hvordan du bedst muligt passer på din hud i sommermånederne.

Giv huden glød med eksfoliering

Efter mange måneder med koldt vejr kan din hud godt se lidt trist ud. Derfor skal den forberedes til sommerens varme, hvilket du bl.a. kan gøre med eksfoliering.

Eksfoliering bør være et fast element i din hudplejerutine både sommer og vinter. Når du eksfolierer, renser du dine porer, fjerner døde hudceller og stimulerer dannelsen af nye. På den måde opretholder du en sund hud med en mere jævn teint.

Især om sommeren er eksfoliering vigtig, fordi sol og saltvand har en udtørrende effekt på din hud. Det er derfor en rigtig god idé at eksfoliere med f.eks. en konjacsponge eller en mild mekanisk peeling, der kan forøge din huds blodcirkulation og give fornyet glød.

Forkæl herefter din “nye” glansfulde hud med en plejende ansigtscreme og bodylotion.

Sørg for masser af fugt

Om sommeren kan du ofte opleve, at din hud bliver dehydreret. Det er derfor super vigtigt med høje mængder fugt.

En god fugtmaske gør underværker for dehydreret hud, og hvis du virkelig vil fugte din hud i dybden, er en fugtighedsserum et must.

Husk også at drikke godt med vand. Det, du indtager, er nemlig lige så vigtig som det, du påfører dig. Kroppen tager væske fra huden, og især på de varmeste dage skal du sørge for løbende at fylde vanddepoterne op.

Husk nu solcremen

Din hud glemmer ikke, og for meget soleksponering kan medføre pigmentpletter, for tidlig aldring og i værste fald hudkræft. Selvom du har hørt det hundredvis af gange, så får du det lige igen: husk nu solcremen.

Implementér solbeskyttelsen i din hudplejerutine om morgenen efter serum og dagcreme, også selvom solen gemmer sig bag skyerne. Så er du sikker på altid at huske den.

For at opnå den bedste beskyttelse mod solens UV-stråler, bliver det anbefalet som minimum at bruge en SPF 30. Smør solcreme på alle de steder, der udsættes for sol, altså i ansigtet, på hals, brystparti, arme og ben, og påfør den gerne igen i løbet af dagen, især efter en svømmetur.

Så er du god ved din hud og krop i sommerens sol og varme.

Related Posts