Sådan tager du din blodtryksmåler med på farten

0 Comments

Har du en blodtryksmåler, som du bruger derhjemme? Hvis det er tilfældet, vil du blive glad for at vide, at det er nemt at tage den med på din næste ferietur. Det eneste, du har brug for, er en lille bæretaske og en strømadapter. I denne artikel vil vi guide til dig til den bedste måde at pakke og transportere din blodtryksmåler på. Vi giver også nogle tips til at bruge den, mens du er på rejse.

Hvis du skal på biltur
Hvis du rejser i bil, er det bedst at pakke din blodtryksmåler i en lille taske. Det beskytter den mod skader og holder den organiseret. Du kan finde bæretasker til alle slags medicinske enheder, herunder blodtryksmålere. Sørg for at få en, der har den rigtige størrelse til netop din måler. Tasken skal have en lynlås, så den er sikker. Du kan finde bæretasker på internettet eller på dit lokale apotek for omkring 200 kr. I de fleste tilfælde, så leveres dit apparat med en opbevaringstaske.

Få en adapter til bilen
De fleste blodtryksmålere drives af elektricitet, og de fleste biler har ikke stikkontakter i dem (endnu). Så du skal have en adapter, der kan tilsluttes til din bils cigarettænderudtag og giver dig den strøm, du har brug for. Du kan finde disse adaptere online, i elektronikforretninger eller på apoteker for omkring 100-150 kr.

Hvis du i stedet rejser med fly
Hvis du rejser med fly, skal du bruge en strømadapter. Du kan købe en i de fleste elektronikforretninger eller online. Sørg for, at det er den rigtige type til din blodtryksmåler, og tag den med dig i flyet.

Når du pakker din blodtryksmåler, skal du sørge for at medbringe alle dens dele. Dette omfatter: manchet, selve apparatet og strømadapter. Hvis nogen af disse mangler, kan du ikke bruge måleren. Er du kommet afsted uden strømadapter, så kan du i nogle tilfælde anvende batterier i enheden.

Hvis du ikke har dit eget apparat endnu
Har du endnu ikke købt din egen blodtryksmåler, så findes der et stort udvalg på nettet, hvor det er muligt at lave prissammenligning butikkerne imellem og derved gøre det bedste køb. På Medcare.dk findes et stort udvalg af blodtryksmålere fra bl.a. Beurer. Der findes et stort udvalg i mange forskellige slags størrelser – nogle mere praktiske til at have med på farten end andre.

Husk fast tidspunkt for din blodtryksmåling
Når du rejser, skal du altid tage din blodtryksmåling på samme tidspunkt hver dag. Dette vil hjælpe dig med at spore eventuelle ændringer i dit blodtryk. Sørg for at skrive resultaterne ned i en dagbog eller på et skema. Disse oplysninger kan være til hjælp for din læge, hvis du rejser i en længere periode.

Hvis du tager på en biltur og lider af for højt blodtryk, skal du sørge for, at du stopper hver anden til fjerde time og måler dit blodtryk. Dette er især vigtigt, hvis du rejser alene. Hvis det er højt, skal du forsøge at finde et sikkert sted at holde ind til siden og tage en pause, indtil det falder igen.

 

 

Related Posts