Se Århus fra vandsiden: Havnerundfart og sejltur til Skødshoved

0 Comments

En af de ting, som er gået lidt i glemmebogen i den befolkningstilvækst, som Aarhus har gennemgået, er sejlture i havnen, på bugten og til andre byer. Typisk i mindre både eller aflagte færger, som med tiden er blevet for små til en af de mange øer. Som eksempel kan nævnes den gamle Tunøfærge, som i dag fast sejler havnerundfart i Aarhus plus diverse ture på Århusbugten. At man kan se Århus Ø fra søsiden, er noget af det, som overrasker de fleste, der er på havnerundfarten. Her får man en anderledes opfattelse af, hvordan området ser ud arkitektonisk.

 

 

Mad til turen

Nogle ture er korte, mens andre er noget længere. I sommerperioden er der faste afgange for turister og andre. Her køber man bare en billet på havnepladsen på Aarhus Ø, hvor færgen lægger til kaj. Der er et spisested, hvis turen går helt til Skødshoved. Vesterlauget ved Vandet hedder det, men det er ikke åbent alle ugens dage. Hvis man vil spise mad inden turen eller efter, så er den her Spiseguide værd at tage et kig på:

Der kan købes kaffe, vand, vin og øl ombord på den lille færge, men maden skal man selv sørge for.

 

 

Livemusik ombord

Hvis man vælger det rigtige tidspunkt, eller færge for den sags skyld, der er jo to af dem, som sejler i højsæsonen, så er der livemusik. Der er ikke noget fast program udover den årlige jazzuge i Aarhus. Man skal ind på Aarhus Sail Event og tjekke deres program eller følge dem på Facebook.

 

 

Selskaber og events

Mange selskaber benytter muligheden med en tur på vandet i og omkring Aarhus Havn. Her får man en fælles oplevelse, og der kan både købes mad og drikke på den/de gamle færger.

 

Aarhus har et væld af restauranter – både tæt på der, hvor færgerne holder fast til og i Aarhus Midtby. Det er en god idé at bestille bord, og hvis man er i tvivl om, hvilke restauranter der er i Aarhus, hvad de laver og om de er åbne, så er der råd at hente i Spiseguiden her:

 

 

 

 

 

Related Posts