Tag på rejse igennem det smukke Italien og oplev italienernes evne til at udnytte smedejernets fulde potentiale

0 Comments

Italien er noget for sig selv; det er et super smukt land med masser af kultur, lækker mad, flotte bygninger og faktisk har de også verdens største produktion af oliven og en stor produktion af vin. Der er helt klart noget at opleve for alle og enhver, uanset om man vil udvide sine sanser med noget lækker italiensk mad, eller man ikke kan få nok af den rige kultur og den idylliske og fredfyldte natur.

 

Smedejernsgelænder

Italien er blandt andet kendt for sine bygninger hvor de i stor grad anvender smedejern til at fremhæve den idylliske kultur. Smedejernet findes i deres gelændere; altangelændere, trappegelændere for ikke at nævne hegn og porte som omslutter hoteller og kirker mm. Fælles for dem alle er, at de ikke anvender de simple og kedelige løsninger. Nej, de bruger oftest meget detaljerigt smedejern med små krummelure såsom blomstermønster, runde detaljer eller lignende, som virkelig komplimenterer de smukke bygninger som vi mange gange ser, er opført i sandsten. En altan vil fx typisk være sammensat af smedejern med fine detaljer, og samtidig vil der være pyntet godt op med farvestrålende blomster som gør det svært at fjerne blikket derfra igen. Og helhedsindtrykket med det sorte smedejern op imod sandstenene, giver en fantastisk smuk kontrast mellem den lyse beige farve og den sorte.

 

Kultur

Italien er uden tvivl et land sprængfyldt med kultur, og her finder du også Rom som især er kendt verden over. Derudover er der også det skæve tårn i Pisa, for ikke at nævne pavens hjem – Vatikanstaten. Derudover finder man smukke kirker over hele landet, og man kan i det hele taget godt mærke at Italien er et katolsk land. De er meget bevidste om at de huser den katolske kirkes overhoved, paven.

En god gammeldags høflighed er også et af nøgleordene i Italiensk kultur. Italienerne har en evne til at få fremmede til at føle sig velkomne og godt tilpas. Ofte vil en turist blive mødt af venlige høflighedsfraser som en helt naturlig del af mødet med en italiener, hvilket får kvinder til at føle sig mere attraktive, og mænd klogere.

 

Mad

Ej at forglemme maden. Efter sindet er fyldt op, er det tid til ligeledes at fylde maven med Italienske lækkerier. Maden er et absolut højdepunkt for de madelskende turister. I Italien er der propfyldt med familieejede restauranter som gør en ære i at lave mindelsesværdig mad til gæsterne. Vi kender fx pizzaen herhjemmefra, pastaretter, tapas, og Italiensk is og ost. Men bestiller man disse retter i Italien, så kan man godt se frem til en helt anden og meget mere interessant og uforglemmelig oplevelse.

Related Posts