Vælg den perfekte vinduesløsning – og gør omgivelserne til en del af dit hjem

0 Comments

Hvis du står over for en stor renovering af dit hjem, eller du måske skal til at bygge det helt op fra bunden, eller hvis du bare er endt op med nogle gamle vinduer, som trænger til at blive udskiftet, ved du, at der er masser af overvejelser at gøre sig når der skal vælges nye vinduer.

Vinduerne i et hus har nemlig en afgørende betydning for først og fremmest det udtryk huset har, udefra set. De har naturligvis en lige så stor betydning for oplevelse af at stå på indersiden af huset og betragte verden udenfor.

Men derudover er der en række andre vigtige formål, som skal med i betragtning, når man skal forsøge at vælge de helt rigtige vinduer til ens hjem.

Mulighederne i dag er mange, og derfor er der også opstået et lukrativt marked for vinduesspecialister som NordanVinduer, der producerer vinduer i højeste kvalitet og på specialmål.

Førhen har vinduerne i en konstruktion været de svage punkter, hvor bæreevnen var lille og ligeså med isoleringsevnen. Men den tid er imidlertid passé. Der produceres nu stærke og solide vinduer, som sagtens kan indgå i en bærende konstruktion og som sagtens kan holde på både varme og kulde.

Det muliggør at du kan vælge – hvilket er meget moderne – en vinduesløsning, hvor du får et stort glasparti i din facade, hvilket lader en masse behagelig dagslys komme ind i dit hjem, og samtidig kan fungerer som et kæmpe dynamisk maleri, hvis ellers udsigten egner sig hertil.

De suveræne isoleringsegenskaber er kommet efter en udvikling, hvor man først begyndte at lave vinduer med to lag glas, og et hulrum derimellem. Hulrummet er det, der isolerer effektivt, eftersom stillestående luft som bekendt isolerer rigtig godt.

Nu til dags laver man imidlertid vinduer med hele tre lag glas, og altså to hulrum. Dette isolerer selvsagt endnu bedre. Det bliver da heller ikke ringere af, at man benytter en teknik, hvor man erstatter luften i hulrummene med en gennemsigtig og ufarlig gasart, der har en meget højere tæthed end almindelig luft. Dette optimerer altså isoleringsevnen i vinduet. Bagsiden er naturligvis at disse vinduer med tre lag glas er noget tungere og tykkere, end andre slags vinduer.

På NordanVinduers hjemmeside kan man blive klogere de produktserier, man kan vælge imellem. Her kan man således læse om henholdsvis NTech- og DTech-vinduer, hvor sidstnævnte er vinduer, der er særligt designet til at fungerer og leve længe i det danske vejrlig.

NordanVinduer er et dansk-norsk firma, der for over 100 år siden blev stiftet i Norge af en dansker. Virksomheden har da også været baseret i Norge i det meste af sin levetid, men er nu atter vendt ”hjem” til det ganske land.

NordanVinduer beskæftiger flere end 2.200 medarbejdere, som er spredt ud på vinduesfirmaets adresser i Skandinavien, Polen og Baltikum.

Related Posts