Hvordan giver man drikkepenge på ens rejse?

0 Comments

Vi kender det nok godt alle sammen: Vi sidder på ferie og har gået en god middag af lokale specialiteter, regningen kommer og ens tjener ser håbefuldt på en og tænker ”gad vide hvad jeg får i drikkepenge”

Drikkepenge er en svær størrelse, dels fordi der ikke er en lov omkring hvad man skal give og hvornår man skal give, derfor har den danske side Almandak.dk lavet en drikkepengeguide som vi har nappet lidt fra.

Hvornår skal man give drikkepenge?

Jov man skal naturligvis ALTID give drikkepenge hvis man sidder på en restaurant og man føler det har været pengene værd. Det skal dels fordi det er høfligt og så fordi i mange lande er tjenerne direkte aflønnet i drikkepenge, eller dvs. det er en stor del af deres løn.

Men så kommer dilemmaet, hvis maden har været øv men tjeneren fantastisk hvis skyld er det så?
Eller omvendt hvis maden har været super men tjeneren sur?

Bare fordi køkkenet har en dårlig dag skal tjeneren jo ikke snydes, eller omvendt, så hellere giv lidt mindre hvis det er.

USA er et af de lande i verden der har en mest udtalte drikkepengekultur og har en del uskrevne regler med hvad man må og ikke må, jeg har endda engang fået skæld ud fordi jeg gav for lidt drikkepenge, men lad og lige se på USA.

Hvordan giver man drikkepenge i USA og hvor meget?

I USA giver man ofte mellem 15-20 % over i ens endelige regning. Men du skal også være opmærksom på at enkelte steder allerede har inkluderet deres drikkepenge i prisen eller på slut regningen.

Derfor er der ofte ingen vej uden om, specielt i USA. Der er også de såkaldt ”service charges” så kan komme på, f.eks. hvis man er en stører gruppe som ønsker regningen delt op.

Det er ikke normalt at give drikkepenge ved takeaway eller når du handler i USA, dog skal man altid ”tippe” ens vallet parking mand/dame.

Det anbefales også at lægge drikkepenge til rengøringen når man rejser fra ens hotel, det er en fin måde at sige ”tak” på men også en måde at kommer af med alle de små mønter man alligevel ikke bruger når man er hjemme i Danmark igen.

At være tjener i USA eller rengøringsdame anses for er et af de hårdeste og mest underbetalte job i serviceindustrien. Faktisk er deres løn så lav at de SKAL have drikkepenge for ikke at gå fra hus og hjem hvis man er tjener, derfor anses det så meget meget dårlig stil IKKE at efterlade drikkepenge når man er i USA.

 

 

 

 

Related Posts